"П'яна вишня" – смачний святковий торт, про який знає кожна господиня. Соковиті ягоди чудово поєднуються з пухким бісквітом, а також ніжним кремом. Десерт просто тане у роті.
Ідея приготування торту п'яна вишня опублікована на сторінці фудблогерки Ангеліни Зінкової (angelinazinkovaaa) в Instagram. Вишні можна замочувати в алкоголі або ні.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.
- цукор – 1 склянка
- дрібка солі
- сода – 0,5 ч.л. (погасити оцтом). Можна використати чайну ложку розпушувачу.
- какао – 2 ст.л. з гіркою
- борошно – 1 склянки
- згущене молоко – 1 банка
- масло – 250 г
- вишні – 400-500 г (замочувати на ніч в алкоголі чи ні – вирішувати вам)
Спосіб приготування:
1. Яйця збивати з цукром протягом 10 хвилин.
2. Додати сіль, соду гашену оцтом, перемішати.
3. Далі всипати какао та борошно за 2-3 прийоми (не бійтесь перемішувати тісто, воно не впаде).
4. Випікати за температури 170 градусів протягом 40-45 хвилин.
5. Випечений бісквіт при натисканні повертає свою форму, я перевіряю.
6. Під час випікання утворюється округла шапка, але вкінці вона трошки падає і поверхня бісквіту виходить рівна – саме те, що нам потрібно.
7. Після повного вистигання зрізати верхній шар, вийняти мʼякоть та залишити каркас торту.
8. Для начинки мʼяке вершкове масло поєднати зі згущеним молоком, додати мʼякоть, вишні, можна трошки соку з вишень та перемішати.
9. Зверху полити глазур'ю та лишити на декілька годин або на ніч настоятись.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі