Корисна ягода, яка знижує рівень цукру в крові: що про неї кажуть дієтологи
Корисна ягода, яка знижує рівень цукру в крові: що про неї кажуть дієтологи

Корисна ягода, яка знижує рівень цукру в крові: що про неї кажуть дієтологи

Багато факторів впливають на рівень цукру в крові. Зокрема, регулярні фізичні вправи та збалансоване харчування.

Зазвичай людям з діабетом доводиться обирати продукти, які містять мало цукру. Видання eatthis.com поспілкувалося з дієтологами, щоб дізнатися, які ягоди можна додати до свого раціону.

Дієтолог Джастін Чен стверджує, що чорниця – найкраща та найкорисніша ягода для контролю рівня цукру в крові.

"Найкращою ягодою для людей з діабетом є чорниця. Вона багата на антоціани, що надають їй синього кольору, і які, як показали дослідження, можуть уповільнити перетравлення вуглеводів і запобігти стрибкам цукру в крові", – каже Чен.

Чорниця має низький глікемічний індекс

Однією з ключових характеристик їжі, корисної для діабетиків, є глікемічний індекс. Цей індекс оцінює їжу від 1 до 100, показуючи, наскільки вона може підвищити рівень цукру в крові. Їжа з глікемічним показником від 1 до 55 вважається "низькою", тоді як показник вище 70 – "високою".

"Чорниця також має низький глікемічний індекс – 53 бала. Це означає, що вона викликає повільне підвищення рівня цукру в крові", – пояснює Чен.

Чорниця багата на клітковину

Дієтологи зазначають, що клітковина може бути корисною для регулювання рівня цукру в крові. "У таких ягодах, як чорниця, ожина та малина, природно мало цукру та багато клітковини, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові", – каже дієтолог Аманда Лейн.

Якщо ви шукаєте ягоди, багаті на клітковину, деякі експерти радять поєднувати їх з іншими продуктами. "Інші фрукти та ягоди з високим вмістом клітковини включають диню, яблука та фініки, але я також рекомендую поєднувати фрукти з білком, щоб зменшити стрибки цукру в крові", – говорить дієтолог Моргін Клер.

Раніше OBOZ.UA пояснював, чому корисно їсти чорнослив. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader