Росія готується обороняти Курську атомну електростанцію – ЗМІ
Росія готується обороняти Курську атомну електростанцію – ЗМІ

Росія готується обороняти Курську атомну електростанцію – ЗМІ

Російські солдати готують до оборони Курської АЕС через наближення ЗСУ. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За даними журналістів, російські силовики в п’ятницю після обіду перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції.

Також співробітник Курської АЕС розповідав журналістам, що керівництво ніяк не інструктує персонал про план дій на випадок удару по станції. Співробітники працюють у бункерах із товстими стінами. Керівництво рекомендувало співробітникам АЕС узяти відпустки за власний рахунок і евакуювати дітей.

Росатом підтвердив, що зменшив кількість будівельників на Курській АЕС-2. Зараз Курська АЕС – це єдина в Росії станція, де активно будують нові енергоблоки. На Курська АЕС – одна з трьох найбільших АЕС країни, вона складається з чотирьох блоків.

Так звані російські «воєнкори» теж заявляють, що Курська АЕС готується до оборони, оскільки нібито зафіксовано мобільні групи ЗСУ за близько 40 км від станції.

Також є інформація, що окремі підрозділи ЗСУ перебувають приблизно за 30 км від Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція. Як пишуть пропагандистські воєнкори, найбільшою проблемою в організації оборони на Курському тактичному напрямку залишається роздробленість підрозділів та відсутність належної кількості сил.

Відомо, що російський диктатор Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Радбезу. 

До слова, Міністерство оборони РФ вже не заперечує, що бої у Курській області РФ дійшли до міста Суджа.

Джерело матеріала
loader
loader