Росіянам заблокували доступ до месенджера Signal
Росіянам заблокували доступ до месенджера Signal

Росіянам заблокували доступ до месенджера Signal

Влада Росії заблокувала месенджер Signal на території країни через нібито "невідповідність" вимогам законодавства. Про це йдеться у заяві Роскомнагляду.

Згідно з заявою відомства, дотримання цих вимог було важливим для запобігання використанню месенджера з терористичною та екстремістською метою. У пресрелізі не уточнюється, які саме вимоги були порушені. Тим часом низка російських Телеграм-каналів пишуть, що з ранку, 9 серпня, Signal перестав працювати для користувачів, які не використовують VPN: повідомлення не надходили та не надсилалися.

Месенджер Signal – це програма для безпечного обміну миттєвими повідомленнями та інтернет-телефонії з вільним та відкритим вихідним кодом. У програмі Signal використовується протокол наскрізного шифрування Signal Protocol. Сервіс з'явився у 2014 році та до 2015-го мав назву TextSecure. Найбільшу популярність додаток набув у 2021 році, коли WhatsApp оновив політику конфіденційності.

  • 3 квітня користувачі платформ компанії Meta - WhatsApp, Instagram і Facebook - зіткнулися зі збоями в роботі месенджера та соцмереж. Проблеми з функціями цих платформ спостерігаються у всьому світі.
  • 5 серпня народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв виступив за написання "простого законопроєкту", який би дозволив забороняти соціальні мережі, якщо вони не співпрацюватимуть з Україною.
Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader