5 ефективних способів спалити 100 калорій: рекомендації тренера
5 ефективних способів спалити 100 калорій: рекомендації тренера

5 ефективних способів спалити 100 калорій: рекомендації тренера

Щоб схуднути, необхідно створити дефіцит калорій. Тож кожна додаткова калорія, яку ви спалюєте, наближає вас до мети.

Тренер Тайлер Рід ділиться п’ятьма перевіреними методами спалювання 100 калорій, які легко можна ввести у свій повсякденний розклад. Їх опублікувало видання eatthis.com.

За даними клініки Клівленда, ваше тіло в середньому витрачає від 1300 до 2000 калорій на день без будь-яких додаткових зусиль. Спалювання калорій відбувається завдяки функціонуванню серця, розумовій діяльності, диханню та багатьом іншим процесам. Тепер ознайомтесь з перевіреними способами, як легко спалити додаткові 100 калорій щодня за порадою тренера, і ви швидко побачите омріяні результати.

Пройдіть швидкою ходьбою

Ходьба є одним з найзручніших і найпростіших способів спалити калорії. Рід зазначає: "Швидка прогулянка приблизно 20 хвилин може спалити близько 100 калорій. Це навантаження сприяє поліпшенню здоров'я серцево-судинної системи і підходить для будь-якого рівня фізичної підготовки".

Чим частіше ви ходите і чим швидше крокуєте, тим більше калорій спалюєте. Якщо ви тільки починаєте, розпочніть з коротших дистанцій, поступово збільшуючи відстань. Для прискорення процесу можна додати підйоми та збільшити темп.

Стрибки на скакалці

Стрибки на скакалці підходять не лише для дітей. За словами Ріда, "10 хвилин стрибків на скакалці можуть допомогти спалити 100 калорій. Це високоінтенсивне кардіотренування, яке покращує координацію та спритність".

Додавання скакалки до вашого тренування допоможе тренувати все тіло, включаючи стегна, сідниці, прес, плечі та руки. Ця вправа також ефективна для нарощування м’язової маси і сили.

Велопрогулянка

Їзда на велосипеді не тільки ефективно спалює калорії, але й може запобігти різноманітним серйозним захворюванням, таким як діабет, артрит, ожиріння, інсульт, інфаркт, деякі види раку та депресія. Їзда на велосипеді також може бути приємним соціальним заняттям.

"Їзда на велосипеді середньої інтенсивності приблизно 15 хвилин дозволяє спалити 100 калорій. Це корисно для сили ніг і серцево-судинної системи", – пояснює Рід.

Пропливайте кілька кругів

Плавання – це аеробна вправа з низьким навантаженням, яка має багато фізичних і розумових переваг. Рід каже: "Плавання з помірним зусиллям близько 15 хвилин може спалити 100 калорій. Це також зручно для соціальних людей".

Плавання допоможе збільшити частоту серцевих скорочень, витривалість і серцево-судинну систему. Це тренування всього тіла також допоможе тонізувати ваші м’язи.

Розтягування за допомогою йоги

Додавання 20 хвилин йоги до вашого щоденного розкладу може спалити близько 100 калорій, стверджує Рід, особливо під час активних вправ. Згідно з дослідженням, опублікованим в PLOS ONE, йога є ефективною формою фізичної активності, яка може допомогти в довгостроковому контролі ваги. Дослідження показало, що учасники, які займалися йогою протягом 12-тижневої програми схуднення, втратили додаткові 3,5% ваги порівняно з тими, хто цього не робив.

Додавши йогу до вашого розкладу, ви зміцните своє тіло, оскільки ця спокійна форма вправ допомагає покращити силу, гнучкість, баланс і загальний психічний стан. Вона також може допомогти при артриті, болях у спині та поліпшити здоров'я серця.

Раніше OBOZ.UA розповів, які ранкові звички допомагають схуднути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader