Соковиті сезонні яблука підходять для приготування не лише класичної шарлотки, а й повноцінного вишуканого торту. Плоди чудово поєднуються з ніжним сметанковим кремом та пухким тістом. Десерт ідеально підходить для сімейного чаювання.
Ідея приготування ніжного яблучного торту опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instagram. Крем готується на основі сметани.
Інгредієнти для бісквіту:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 100 г + ванільний цукор – 10 г
- олія – 150 мл.
- молоко – 50 мл.
- борошно – 300 г
- розпушувач – 10-12 г
- яблука – 4 шт.
- кориця – 1 ч.л. (за бажанням)
Інгредієнти для крему:
- сметана – 400 г
- цукор – 100 г
- сік та цедра – 1/2 лимона
- згущувач – 1 пакетик
Спосіб приготування:
1. Збити яйця з цукром та ванільним цукром.
2. Додати олію та молоко, перемішати.
3. Додати борошно, розпушувач та корицю, замішуємо густе тісто.
4. Додати до нього дрібно нарізані яблука.
5. Перекласти тісто у форму, застелену пергаментом, змащеним олією.
6. Випікати корж 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
7. Для крему збити сметану з цукром 2 хвилини.
8. Додати цедру та сік лимона, перемішати.
9. Всипати згущувач, фінально перемішати.
10. Розрізаємо корж на 2-3 частини та змастити кремом.
11. Щоб тортик був рівніший, покласти верхній корж вниз, а нижній зробити верхньою частиною торта.
12. Цьому тортику достатньо просочитися всього 2 години і можна їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками