Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом
Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

Соковиті сезонні яблука підходять для приготування не лише класичної шарлотки, а й повноцінного вишуканого торту. Плоди чудово поєднуються з ніжним сметанковим кремом та пухким тістом. Десерт ідеально підходить для сімейного чаювання.

Ідея приготування ніжного яблучного торту опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instagram. Крем готується на основі сметани. 

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

Інгредієнти для бісквіту:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 100 г + ванільний цукор – 10 г
  • олія – 150 мл.
  • молоко – 50 мл.
  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 10-12 г
  • яблука – 4 шт.
  • кориця – 1 ч.л. (за бажанням)

Інгредієнти для крему:

  • сметана – 400 г
  • цукор – 100 г
  • сік та цедра – 1/2 лимона
  • згущувач – 1 пакетик

Спосіб приготування:

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

1. Збити яйця з цукром та ванільним цукром.

2. Додати олію та молоко, перемішати.

3. Додати борошно, розпушувач та корицю, замішуємо густе тісто.

4. Додати до нього дрібно нарізані яблука.

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

5. Перекласти тісто у форму, застелену пергаментом, змащеним олією.

6. Випікати корж 40-45 хвилин за температури 180 градусів.

7. Для крему збити сметану з цукром 2 хвилини.

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

8. Додати цедру та сік лимона, перемішати.

9. Всипати згущувач, фінально перемішати.

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

10. Розрізаємо корж на 2-3 частини та змастити кремом.

Смачніший за шарлотку: як приготувати яблучний торт з ніжним сметанковим кремом

11. Щоб тортик був рівніший, покласти верхній корж вниз, а нижній зробити верхньою частиною торта.

12. Цьому тортику достатньо просочитися всього 2 години і можна їсти.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Галета з яблуками
  • Шарлотка з яблуками
  • Булочки з яблуками
Джерело матеріала
loader
loader