Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку
Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

Хачапурі по-аджарськи – відома грузинська випічка, яку готують в багатьох ресторанах світу. Особливість такої страви в тому, що на запечену сирну скоринку виливають сирий жовток. І, при цьому, він не розпливається і виглядає дуже апетитно. 

Ідея приготування хачапурі по-аджарськи опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. У жовток дуже смачно вмочувати запечене тісто.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • молоко – 80 мл.
  • вода – 80 мл.
  • сухі дріжджі – 1-1,5 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • олія – 20 мл.

Інгредієнти для начинки:

  • імеретинський сир – 200-250 г
  • сулугуні – 300 г
  • борошно – 1 ст.л.
  • вершки або молоко – 2 ст.л.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • вершкове масло – за смаком

Спосіб приготування:

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

1.Для тіста змішати зовсім трішки підігріту воду і молоко.

2. Всипати цукор і дріжджі.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

3. Залишити на 10 хвилин для активізації дріжджів.

4. Додати сіль, олію і порціями ввести борошно.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

5. Замішати мʼяке, еластичне тісто.

6. Залишити тісто в теплому місці на 1,5 години.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

7. Сир сулугуні натерти на терку, імеретинський сир накрити руками.

8. Поєднати сири в одній посудині, додати молоко або вершки.

9. Притрусити борошном.

10. Коли тісто збільшилося в два рази, поділити на дві частини.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

11. Одну накрити рушником, щоб не обвітрилось, з іншого шматочка будемо робити хачапурі.

12. Розкотити тісто в продовгуватий еліпс.

13. Краї защіпити на однаковій відстані.

14. Перенести тісто на пергамент.

Ідеальне хачапурі по-аджарськи: як приготувати популярну грузиньску випічку

15. Відігнути краї, які заліпили і рівномірно викласти сир.

16. Загнути краї до центру і відправити випікати в розігріту до 180 градусів 20-25 хвилин.

17. На майже готовий хачапурі викласти жовток по центру і запікати ще десь 5-7 хвилин.

18. На готовий хачапурі викласти масло і перемішати добре начинку з жовтком.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Хачапурі з яйцем
  • Хачапурі з листкового тіста
  • Хачапурі з бринзою
Джерело матеріала
loader
loader