Ідеальний напій, що зміцнює імунітет: про що говорять дієтологи
Ідеальний напій, що зміцнює імунітет: про що говорять дієтологи

Ідеальний напій, що зміцнює імунітет: про що говорять дієтологи

Щоб покращити здоров'я, важливо не лише дотримуватися здорового харчування, спати по 7 годин щоночі та займатися спортом, але й враховувати інші особливості та потреби організму. Наприклад, спробуйте включити в раціон смузі, які можуть підтримати імунну систему, особливо в зимовий період, коли ризик захворювань стає суттєво вищим.

Смузі з цільних фруктів чудово підтримують імунну систему, оскільки близько 70% імунної функції знаходиться в кишечнику, а тому такі поживні коктейлі з фруктів, овочів та цільнозернових продуктів, допомагають підтримувати баланс мікрофлори в кишечнику. Що саме додати до свого смузі та як він може поліпшити захисну функцію, розповіли в Eat This, Not That.

Які фрукти покращують імунітет?

Щоб підкріпити імунну систему, додавайте не тільки овочі, але й ягоди до своїх смузі. Ягоди позитивно впливають на імунну систему і травлення. Крім того, регулярне вживання консервованого ананаса може знизити частоту бактеріальних та вірусних інфекцій.

Дослідження показують, що споживання консервованого ананаса може знизити рівень бактеріальних і вірусних інфекцій у дітей. Те ж саме стосується фруктів, багатих вітаміном С, таких як апельсини та ківі. Саме вітамін С може скоротити тривалість симптомів респіраторних інфекцій та підтримувати активність природних клітин-кілерів.

Додайте до свого смузі йогурт з пробіотиками для підвищення імунної функції. Вони можуть покращити ефективність природних клітин-кілерів.

РанішеOBOZ.UA розповів, що варто пити перед сном, щоб худнути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader