Як посмажити ідеальні яйця, навіть не перевертаючи їх: бездоганний метод
Як посмажити ідеальні яйця, навіть не перевертаючи їх: бездоганний метод

Як посмажити ідеальні яйця, навіть не перевертаючи їх: бездоганний метод

Полюбляєте споживати смажені яйця на сніданок? Тоді ви точно помітили, що ця страва щоразу виходить по-різному. Незалежно від того, який саме вид смажених яєць ви обираєте для себе, важливо знати дієві методи, слідуючи яким ваш сніданок буде бездоганним.

Ось, наприклад, телевізійний шеф-кухар Майкл Саймон в TikTok розповів декілька корисних порад, завдяки яким ви ніколи не страждатимете від розбитого жовтка чи пересмаженого сніданку.

Як посмажити ідеальні яйця, навіть не перевертаючи їх: бездоганний метод

Експерт каже, що слід використовувати сковорідку із антипригарним покриттям, яку перед початком приготування добре розігріваємо. Далі викладаємо невеличкий шматок несолодкого вершкового масла та чекаємо, допоки він повністю розтопиться.

Як посмажити ідеальні яйця, навіть не перевертаючи їх: бездоганний метод

Якщо ви часто розбиваєте яйця, і знаходите в них залишки шкарлупи, слід спочатку розбили їх в окрему ємність, дістати все, що непотрібне, і лише потім перелити на пательню. Це забезпечить цілісність жовтку більше, ніж би ви позбавлялись від шкарлупи безпосередньо на пательні в процесі приготування яйця.

Коли яйце вже опинилось на пательні жовтком догори, його можна залишити так смажитись, якщо ви бажаєте отримати рідку серединку. Якщо ж ви звикли смажити яйця з обох сторін, то експерт стверджує, що робити це непотрібно. Достатньо лише полити жовток маслом з пательні і зачекати короткий проміжок часу.

На OBOZ.UA є багато рецептів із використанням яєць:

  • Салат з яйцями та сардинами
  • Домашній майонез
  • Чурос з яйцями
Джерело матеріала
loader
loader