З кабачків можна готувати дуже смачні та легкі страви у вигляді закусок, а також ікри, супів. Ще їх можна смачно консервувати, тушкувати, робити рагу.
Редакція FoodOboz ділиться рецептом дуже смачних смажених кабачків, у клярі з борошна, яєць та молока.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки
- 2 яйця
- 4 ст. л. борошна
- 100 мл молока
- дрібка солі
- олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Наріжте кабачки на кружечки завтовшки близько 1 см.
2. В окремій мисці збийте яйця з молоком та сіллю. Додайте молоко, яке зробить кляр ніжнішим і легшим. Поступово додайте борошно, продовжуючи збивати, поки не отримаєте однорідну консистенцію.
3. Розігрійте олію на середньому вогні у великій сковороді. Кожен кружок кабачка занурте у кляр, а потім обсмажте з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладіть готові кабачки на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію!
Подавайте зі сметаною!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки без стерилізації
- Мариновані кабачки за 5 хвилин
- Мариновані кабачки з часником та гвоздикою