Вселенський патріарх підтримав ініціативу Зеленського щодо духовної незалежності України
Вселенський патріарх підтримав ініціативу Зеленського щодо духовної незалежності України

Вселенський патріарх підтримав ініціативу Зеленського щодо духовної незалежності України

Заступниця керівника Офісу Президента Олена Ковальська й голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський зустрілися зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

«Сторони докладно обговорили стан релігійної свободи в Україні, яку, попри війну, українське суспільство поглиблює. Українська сторона пишається тим, що в нашій державі немає зачинених храмів, головних і другорядних релігій, а голос нечисленних релігійних спільнот у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій звучить так само гучно, як і голос церков, до яких належить більшість українців», - ідеться в повідомленні.

Вселенський патріарх підтримав ініціативу Зеленського щодо духовної незалежності України - Фото 1

Українська сторона також подякувала Його Всесвятості за тривалу й незмінну підтримку нашої країни, яку високо цінує український народ.

Патріарха поінформували про злочини, скоєні російськими окупантами проти релігійної свободи в Україні, про десятки священників, пасторів, богословів, яких убили російські загарбники, та про понад 630 зруйнованих культових будівель.

Варфоломій наголосив на тому, що світ дуже мало знає про ці злочини, і закликав до поширення правди про релігійну свободу в Україні, а також про тих, хто намагається її знищити.

Зазначається, що Вселенський патріарх засвідчив свою постійну готовність докладати необхідних зусиль заради процвітання православ’я в Україні та заявив, що піклується про Православну церкву України. Він зауважив, що підтримує все, спрямоване на добро для України. Зокрема, це стосується ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо духовної незалежності, яка є передумовою розвитку нашої держави.

Вселенському патріарху передали запрошення від Президента України відвідати нашу країну, додали в ОП.

Як повідомлялося, 10 серпня Володимир Зеленський заявив, що провів підготовчу нараду щодо рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність.

Фото: ОП

Теги за темою
Україна Релігія
Джерело матеріала
loader
loader