"Аж не віриться, що це в Україні!" Полярне сяйво в небі над Львівщиною зачарувало мережу
"Аж не віриться, що це в Україні!" Полярне сяйво в небі над Львівщиною зачарувало мережу

"Аж не віриться, що це в Україні!" Полярне сяйво в небі над Львівщиною зачарувало мережу

Кілька ночей поспіль над Землею можна було спостерігати пік одного з найвідоміших та найяскравіших метеорних дощів у році – Персеїди, який цьогоріч ще й був оповитий одним із найбільш вражаючих природних див – північним сяйвом. Особливо барвистою ця подвійна космічна вистава була на Львівщині, де очевидці викладають свої світлини та діляться коментарями небесних феєрверків.

Фотограф Василь Котик поділився з OBOZ.UA своїми світлинами північного сяйва, яке він побачив в селі Ременів Львівської області. "Аж не віриться, що це в Україні! – прокоментували яскраві зображення читачі нашого телеграм-каналу.

Фотографії полярного сяйва, які поширюються мережею, заворожують і спонукають зупинитись та ментально відпочити бодай декілька хвилин. Адже північне сяйво є рідкісним явищем, особливо для наших широт. Проте надмірна активність Сонця, яка спостерігається останніми роками, таки породжує ці спалахи по всій планеті. А якщо північне сяйво помножити ще й на найбільший зорепад року, то тут будь-які слова зайві. Потрібно лише широко розплющити очі та спостерігати за цим неймовірним дійством.

"До касти астрономів мене важко зарахувати, але те, що дарувало нам небо у цю ніч не передати словами. Усю сім'ю підняв на ноги. Неймовірна краса!", – прокоментував світлини на OBOZ.UA один із читачів.

"Яка вечірня казка! Стільки позитиву! Особливо в цей важкий час. І природа допомагає нам, українцям, пережити жахливу війну", - написала ще одна читачка.

"Просто неймовірні фото! Шкода що я не побачила цього прекрасного сяйва на власні очі", – зізналась коментаторка.

Автор світлин, фотограф Василь Котик подякував за схвальні відгуки. Він розповів OBOZ.UA, що астрофотографією займається понад 8 років. "Знімати небо мене наштовхує краса зір, а також ця загадкова потаємність нашої галактики", – сказав фотомитець.

Неймовірне подвійне космічне шоу українці бачили у ніч на 13 серпня на території Львівської, Івано-Франківської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської та Сумської областей. Спалахи різних кольорів на небі українці фіксували та викладали у соцмережі.

Раніше OBOZ.UA писав, що Україні зафіксували рідкісне оптичне явище – північне сяйво і публікував світлини з різних куточків України.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader