Якою може бути відповідь РФ на Курську операцію, пояснив експерт
Якою може бути відповідь РФ на Курську операцію, пояснив експерт

Якою може бути відповідь РФ на Курську операцію, пояснив експерт

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що Путін перебуває в шоковому стані після провалу Герасімова в Курській області.

У президента РФ Володимира Путіна обмежені можливості для відповіді на Курську операцію.

Таку думку в етері Еспресо висловив військовий експерт Михайло Самусь, директор New Geopolitics Research Network і експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Самусь зазначив, що інструментарій у Путіна обмежений, і він перебуває в шоковому стані, не знаючи, які команди віддавати, оскільки начальник Генштабу Герасімов провалив ситуацію. Герасімов неправильно оцінював обставини та доповідав Путіну, що все під контролем, зокрема, під час Курської операції повідомив, що перейшло лише тисяча українських військових, 700 з них загинули, а залишки ховаються в лісах. Це нагадує доповіді, які Путін отримував у лютому-березні 2022 року перед відступом з Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Експерт припустив, що Путін міг доручити контроль над ситуацією в Курській області найближчим людям зі свого оточення. Він зазначив, що Дюміну і Золотову, можливо, було доручено координувати контртерористичну операцію. Хоча інформація про це спростовується, ситуація свідчить, що Путін не знає, що робити далі. Герасімову наказано продовжувати наступ на Донбасі, але через брак резервів навіть зняти одну дивізію з Донбасу для протидії загрозі в Курській області стає проблематично.

Він відкинув можливість наступу російських військ на ЗСУ в Брянській та Бєлгородській областях. Він зазначив, що українські війська можуть самі розпочати операції в цих районах, щоб захистити свої фланги. Щодо масованих ракетних ударів з боку Росії, Самусь зазначив, що нових ресурсів у Росії немає, крім можливих поставок іранських ракет. Він також додав, що українська ППО, особливо з появою F-16, ефективно протидіє таким загрозам.

  • "Створює Путіну справжню дилему": Байден вперше прокоментував наступ ЗСУ на Курщину
  • Путін призначив свого ексохоронця "куратором КТО" в Курській області: що про нього відомо
  • У Курській області стає все гарячіше: які території контролюють ЗСУ та чого очікувати від Путіна
 
 
 
 
 
Джерело матеріала
loader