Якщо ви полюбляєте запечений болгарський перець, то цей рецепт закуски – саме те, що потрібно. Ви будете вражені не тільки смаком, але й ароматом, що розлетиться по кухні та наповнить дім відчуттям затишку і тепла.
Як правильно приготувати закуску з болгарського перцю, в Instagram розповіла фудблогерка Інна Тіщенко. Вона також показала, як правильно і скільки часу слід запікати овоч, щоб він не втратив свій смак та вітаміни.
Інгредієнти
- Солодкий перець – 11 шт
- Петрушка – 40 гр
- Базилік – 30 гр
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Яблучний оцет – 3 ст.л.
- Суміш перців – ½ ч.л.
- Оливкова олія – 100 мл
- Часник – 5 зуб
Спосіб приготування
1. Болгарський перець викладаємо у форму для запікання та змащуємо олією з усіх сторін. Випікаємо протягом 40 хвилин при 190 градусах.
2. Петрушку та дрібно нарізаємо, складаємо в глибоку ємність.
3. Додаємо сіль, цукор, яблучний оцет, суміш перців, оливкову олію, вичавлений часник та добре перемішуємо.
4. Запечені перці виймаємо з духовки, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
5. Знімаємо шкірку з перців та нарізаємо на дольки.
6. В глибоку ємність складаємо пошарово перець та маринад. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 2 години.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з болгарським перцем:
- Маринований болгарський перець
- Аджика
- Лечо