Найпростіший домашній десерт до чаю – тертий пиріг, основа якого – пісочне тісто. А для начинки можна використати будь-які ягоди, джем, фрукти.
Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачного, ароматного, легкого у приготуванні тертого пирога.
Інгредієнти:
- Яйця курей 4 шт
- Цукор 300 г (2 ст.)
- Сіль 5 г (0,5 ч. л.)
- Сода 10 г (1 ч. л.)
- Масло вершкове 82% 500 г (або маргарин)
- Борошно 900 г (6 ст.)
- Варення 800 г (2 ст.)
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
1. З'єднуємо яйця, цукор, сіль, соду та перемішуємо. Додайте м'яке масло або маргарин і знову перемішуємо. Всипте частинами борошно вмішуючи його в масу.
2. 1/4 замішаного тіста катаємо в кілька кульок для зручності та відправляємо в морозилку на 15-20 хв. Основну масу тіста розгортаємо, викладаємо на деко і робимо проколи виделкою.
3. Зверху викладіть варення (абрикосове, яблучне, полуничне, сморидинове) так, щоб не доходило до країв по 5 мм. Зверху натріть тісто і випікайте за 170 градусів 25-35 хвилин.
Готовий пиріг поріжте та подавайте!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний пиріг з вишнями
- Вівсяний пиріг без борошна, цукру та олії
- Смачний та легкий пиріг з вишнею та желе