Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву
Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

Голубці – це не тільки традиційна українська страва з капусти, але й об'єкт нематеріальної культурної спадщини України. Саме тому, кожна господиня у нашій країні володіє власним рецептом їх приготування.

Але деколи так хочеться хоч трохи урізноманітнити звичну страву, та додати до неї нові нотки смаків. Саме так зробила фудблогерка Мирослава Пекарюк, запропонувавши у своєму Instagram рецепт приготування голубців з тертою картоплею.

Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

Інгредієнти

  • Капуста – 1 шт
  • Картопля – 400 гр
  • Манна крупа – 20 гр
  • Цибуля – 1 шт
  • Яйце – 1 шт
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Вода – 120 мл
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування

1. У підсолену киплячу воду додаємо манну крупу, постійно помішуємо, доки каша не загусне, і відставляємо.

Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

2. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, трішки підсмажуємо і перемішуємо з манною кашею.

3. Картоплю натираємо на дрібній тертці (як на деруни)і відціджуємо з неї рідину.

4. Змішуємо картоплю з манною кашею, додаємо сметану, сіль, перець, яйце і перемішуємо.

5. З капусти вирізаємо качан, кладемо її у поліетиленовий пакет, завʼязуємо, ставимо у мікрохвильову піч на 5 хвилин, потім оббираємо листя і залишаємо трохи вистигати.

6. Кожен листок розрізаємо навпіл, вирізаємо серединку, викладаємо на нього начинку і акуратно закручуємо в трубочку (начинка виходить рідкою, так має бути).

Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

7. У каструлю на дно кладемо залишки капусти, акуратно викладаємо зверху голубці, заливаємо їх водою (трохи більше половини каструлі).

8. Відправляємо запікатись протягом 45 хвилин при 180 градусах. Залишаємо остигати.

Соковиті голубці з тертою бульбою: як удосконалити традиційну українську страву

9. Підсмажуємо їх на пательні (найкраще це робити на наступний день, коли голубці постоять) з олією до золотистої скоринки, солимо і смакуємо разом зі сметаною.

На OBOZ.UA є й інші рецепти голубців:

  • Пісні голубці
  • Овочеві голубці
  • Голубці з грибами
Джерело матеріала
loader
loader