В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму
В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

Дуже смачно закрити на зиму помідори сливки по-вірменськи. Особливість такого приготування полягає в тому, що на дно банки спочатку потрібно викласти подрібнений перець із зеленню та часником. Така суміш додасть пікантності та насиченості консервації.

Ідея приготування консервованих помідорів по-вірменськи опублікована на кулінарній сторінці bude smachno razom в Instagram. Вийде ідеальна закуска для святкового столу.

В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

Інгредієнти:

  • помідори (сливка) – 1 кг.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • перець гіркий – 1 (маленький)
  • часник – 4 зубчика
  • базилік, петрушка – маленький пучок
  • вода – 1 л.
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • оцет 9% – 1 ст.л. на 0,5 л.банку

Спосіб приготування:

В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

1. Помідори промити і нарізати на дві частини. Якщо є біла плодоніжка – її можна вирізати.

2. Солодкий та гострий перець, часник, зелень подрібнити за допомогою блендера.

3. У стерилізовані баночки 0,5 л.розкласти соус по 1,5 ст.л.

В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

4. Скласти помідори. Додати 1 ст.л. оцту 9%.

5. Для маринаду на 1 л. води розчинити 1 ст.л. солі та 4 ст.л. цукру, варити після закипання кілька хвилин і розлити у банки.

6. Накрити кришками, поставити в каструлю на рушник і залити водою не до кінця.

7. З моменту закипання води стерилізувати 5 хвилин.

В міру пікантні й ароматні: як приготувати помідори по-вірменськи на зиму

8. Закрутити кришки, закутати до охолодження.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні помідори в пакеті з кропом
  • Гострі квашені помідори
  • Малосольні помідори з часником
Джерело матеріала
loader
loader