5-хвилинні вправи для покращення витривалості: активність, яку варто додати з віком
5-хвилинні вправи для покращення витривалості: активність, яку варто додати з віком

5-хвилинні вправи для покращення витривалості: активність, яку варто додати з віком

Щоб зберігати енергію та силу в тілі для тривалого виконання фізичних чи розумових завдань, вам не обійтись без м’язової та кардіореспіраторної витривалості. Зокрема, для покращення м’язової витривалості, слід виконувати силові тренування з меншими вагами, але більшою кількістю повторень, а для кардіореспіраторної, необхідно регулярно займатися кардіо, поступово збільшуючи темп.

Такі вправи дозволять з часом рухатися швидше, легше та без надмірної втоми в тілі. Що для цього може допомогти та яку активність слід додати з віком, розповіли в Eat This, Not That.

Пробіжка

Щоб підвищити витривалість, бігайте якомога частіше, бажано 3-4 рази на тиждень. Почніть з легкої дистанції та темпу, щоб дати організму час на адаптацію. А також, дотримуйтесь послідовності. Таким чином, з часом ви зможете бігати довше та частіше.

Еліптичний тренажер

Заняття на еліптичному тренажері чудово імітують біг, але при цьому без значного навантаження на суглоби. Цей кардіотренажер надає всебічне тренування, яке спалює калорії та активує руки й ноги. Крім того, крутіння педалей у зворотному напрямку залучає різні м'язи, допомагаючи підвищити витривалість та знизити ризик травм.

Велотренажер

Тренування на велотренажері ефективно підвищує витривалість і може пробудити інтерес до їзди на велосипеді. Збільшуйте інтенсивність тренувань, щоб швидше розвивати витривалість. Також, ви можете кидати собі виклик, поступово подовжуючи час та відстань, щоб досягати кращих результатів.

Підіймайтесь на тренажері, що імітує сходи

Підйом по сходах - це чудове тренування, яке легко включити у своє повсякденне життя. Завжди обирайте сходи замість ліфта чи ескалатора, особливо коли виконуєте якісь справи. А щоб підвищити ефективність, спробуйте підійматися через 2 сходинки. Однак, будьте обережні, щоб уникнути травм.

РанішеOBOZ.UA розповів, як худнути витрачаючи на тренування всього 5 хвилин.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader