11 речей, які ніколи не варто зберігати в гаражі
11 речей, які ніколи не варто зберігати в гаражі

11 речей, які ніколи не варто зберігати в гаражі

Гараж часто стає не лише укриттям дляавтомобіля, але й своєрідним складом для різноманітних речей, які не знайшли свого місця в будинку. І хоча це зручно, є те, що ніколи не варто там зберігати.

Як правило, в гаражах немає клімат-контролю та великий ризик появи цвілі, бруду тощо. Видання Martha Stewart розповіло про те, що зберігання деяких речей в таких умовах, може призвести до негативних наслідків.

Деякі речі потребують особливих умов зберігання, таких як правильна температура, вологість і захист від шкідників тощо. Однак зазвичай в прибудинкових гаражах їх створити важко. Тому, щоб уникнути можливих ризиків для здоров’я і зберегти свої речі в належному стані, варто знати, що категорично не можна залишати в гаражі.

Електроніка

Електронні пристрої вимагають особливих умов зберігання, щоб уникнути пошкоджень від вологи чи перепадів температур. Навіть якщо електроніка не використовується, зберігайте її в приміщенні з контрольованим кліматом, наприклад, на верхній полиці офісної шафи або на зарядній станції.

Дрова

Зберігання дров у гаражі, особливо якщо він прилягає до будинку, може стати загрозою для вашого дому. Дерево може приваблювати лісових жуків та інших шкідників, які з часом з легкістю проникнуть до вашого житла. Краще зберігати дрова на відкритому повітрі, у захищеному від вологи місці.

Їжа

Харчові продукти, зокрема консерви, не варто зберігати в гаражі, особливо якщо там немає клімат-контролю. Їжа може привабити шкідників, а висока температура призведе до псування запасів.

Фарби

Банки з фарбою можуть швидко втратити свої властивості, якщо зберігати їх в неналежному місці, наприклад, при надто високих температурах. Найкраще тримати їх в прохолодному, сухому приміщенні.

Пропан

Пропан є легкозаймистим, тому його варто тримати в добре провітрюваному відкритому приміщенні якомога далі від вашого автомобіля та інших речей, які можуть спалахнути. Ідеальне місце для зберігання пропанових балонів — це добре провітрюване місце, захищене від екстремальних температур.

11 речей, які ніколи не варто зберігати в гаражі

Книги

Якщо у вас є зайві книги, не зберігайте їх у гаражі. Волога може спричинити появу цвілі на папері, а шкідники можуть пошкодити літературу.

Вироби з паперу

Паперові вироби, такі як туалетний папір чи серветки, також варто зберігати в сухому приміщенні з контрольованим кліматом. В гаражі вони можуть стати жертвою шкідників або вологи.

Фотографії

Фотографії та інші пам'ятні речі не варто зберігати в гаражі, де вони можуть бути пошкоджені. Краще тримайте їх у безпечному місці, захищеному від вологи та шкідників. Також не завадить оцифрувати спогади, щоб точно їх не втратити.

Мистецтво

Зберігання творів мистецтва в гаражі може призвести до їхнього пошкодження через коливання температури, вологість, або навіть шкідників. Експерти радять загортати картини в безкислотний папір і зберігати їх в архівних ящиках у шафі або під ліжком.

Білизна та постільна білизна

Зберігання додаткової постільної білизни в гаражі може призвести до її псування через запахи чи вологу. Краще тримати її у шафі в приміщенні, де вона буде захищена від вихлопних газів, хімікатів чи добрив, сміття, цвілі тощо.

Вино

Вино краще зберігати в місці, де можна контролювати температуру та вологість. Для цього найкраще підійде прохолодний темний підвал або погріб.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як видалити плями від води з келихів для вина.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader