6 продуктів для покращення витривалості: що варто з’їсти перед тренуванням
6 продуктів для покращення витривалості: що варто з’їсти перед тренуванням

6 продуктів для покращення витривалості: що варто з’їсти перед тренуванням

Кверцетин — це флавоноїд, який можна знайти в багатьох фруктах, овочах, зеленому чаї та червоному вині. Він відомий своїми антиоксидантними властивостями, які допомагають боротися з вільними радикалами та може покращити витривалість, сприяючи утворенню нових мітохондрій у клітинах, підвищуючи їхню окиснювальну здатність.

Також, кверцетин у складі продуктів може допомогти контролювати рівень кортизолу, що сприяє зменшенню накопичення жиру та покращити витривалість під час тренувань. Які натуральні продукти є джерелом цього корисного компоненту, розповіли в Eat This, Not That.

Цибуля

Кількість кверцетину: 20 мг на 100 г

Цибуля може бути корисною перед тренуванням завдяки високому вмісту кверцетину, який покращує мітохондріальну активність і знижує ризик респіраторних інфекцій. Кверцетин має протизапальні та антиоксидантні властивості, що може допомогти людям з алергією, зменшуючи виділення гістаміну. Однак, якщо ви чутливі до запаху цибулі, це може бути проблемою.

Зелений чай

Кількість кверцетину: 1,69 мг на 100 г завареного

Зелений чай є потужним антиоксидантом, що містить катехіни, які прискорюють метаболізм. Дослідження показують, що він може допомогти спалювати більше жиру під час кардіо-тренувань. Завдяки меншій кількості кофеїну, зелений чай є м'якшою альтернативою для отримання енергії, що може запобігти перевантаженню надниркових залоз. Для підвищення ефективності чаю, до нього можна додати цитрусові.

Яблука

Кількість кверцетину: 10 мг на неочищений продукт

Ви можете з’їсти яблуко перед обідом, щоб зменшити споживання калорій та довше відчувати ситість завдяки вмісту клітковини. Яблука забезпечують енергію і є хорошим джерелом вуглеводів. Після тренування спробуйте яблуко з арахісовим маслом і холодним зеленим чаєм для відновлення м’язів та вуглеводів.

Помідори

Кількість кверцетину: 0,58 мг на 100 г

Помідори багаті лікопіном, антиоксидантом, який може допомогти боротися з раком і серцевими захворюваннями, а також вітамінами та мінералами, такими як вітамін B6 і залізо. Спробуйте поєднувати помідори з продуктами, що містять кверцетин, такими як цибуля.

Ягоди

Кількість кверцетину: 7,67 мг в 100 г (чорниця); 3,58 мг в 100 г (ожина)

Чорниця, багата на вітаміни, сприяє швидшому відновленню м’язів завдяки своїм протизапальним властивостям. Додайте жменю чорниці або інших темних ягід до протеїнового коктейлю для покращення відновлення після тренувань.

Вишні

Кількість кверцетину: 2,29 мг в 100 г

Черешні — це один з найкращих продуктів для антиоксидантної підтримки, які також допомагають у відновленні після тренувань. Вони багаті клітковиною, що сприяє тривалішому відчуттю ситості та може допомогти позбутись зайвої ваги. Крім того, включення черешень у раціон може зменшити запалення, знижуючи біль у м’язах та загальне накопичення жиру.

РанішеOBOZ.UA розповів, які продукти сприяють витривалості під час занять у залі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader