Кремль після провалу на Курщині намагається зачистити свій інфопростір - ISW
Кремль після провалу на Курщині намагається зачистити свій інфопростір - ISW

Кремль після провалу на Курщині намагається зачистити свій інфопростір - ISW

Кремль продовжує вносити в чорний список російських мілблогерів, політичних оглядачів тощо.

Після прориву в Курській області російська влада Росії продовжила вносити в український чорний список російських воєнкорів.

Про це інформує ISW.

На першій зустрічі новопризначеного міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова та російських мілблогерів 10 червня були присутні члени Адміністрації президента, і це перший показник розширення контролю адміністрації над усією російською медіа-інфраструктурою.

"Очевидна консолідація Адміністрацією президента двох окремих інформаційних механізмів – внутрішньої пропагандистської машини, спрямованої на забезпечення політичної стабільності в Росії, та зовнішніх механізмів інформаційної війни – є небезпечним кроком для Путіна в період інформаційної війни, оскільки спрощені системи контролю за ЗМІ є небезпечними", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перший заступник глави адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко все більше розширює контроль адміністрації над російським інформаційним простором і політикою принаймні після заколоту Групи Вагнера в червні 2023 року.

ISW також оцінив, що Кремль, схоже, намагається поспішно створити новий інформаційний простір, який переважно містить джерела, пов’язані з Кремлем, у відповідь на українське вторгнення в Курську область, а російський уряд продовжує вносити в чорний список російських мілблогерів, політичних оглядачів тощо.

Зазначимо, Україна залучила до операції на території РФ американські бронемашини.

Джерело матеріала
loader
loader