У більшості людей апельсин асоціюється з вітаміном С. Апельсини містять лише 70 міліграмів вітаміну С у кожному плоді і насправді не є найкращим джерелом цієї поживної речовини.
Не вірите? Щоб підтвердити це, видання eatthis.com зібрало сім продуктів, які значно перевершують апельсини за вмістом вітаміну С, і розташували їх від найменш поживних до найпотужніших.
Хоча багато хто звертається до вітаміну С під час застуди, він приносить набагато більше користі для організму, ніж може здатися. Це поживна речовина допомагає поліпшити настрій та знижує рівень стресових гормонів, які сприяють утворенню жирових відкладень на животі. Вітамін С також захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.
Ананас
Вміст вітаміну С: 1 склянка шматочків, 79 мг, 131% від добової норми
Що може бути краще, ніж смакувати цей яскравий фрукт? Ананас не лише перенесе вас на уявний тропічний пляж, але й подарує 79 міліграмів вітаміну С та бромелайн – фермент, що сприяє травленню та зменшує здуття живота.
Капуста калі
Вміст вітаміну С: 1 склянка подрібненої, 87 мг, 145% від добової норми
Капуста калі, відома як неофіційний король овочів, забезпечує 133% добової норми вітаміну А та в півтора рази перевищує рекомендовану кількість вітаміну С. Її можна обсмажити та додати до страв на сковорідці, супів чи омлетів, або споживати в сирому вигляді, додаючи до бутербродів чи салатів.
Папайя
Вміст вітаміну С: 1 склянка, 88 мг, 146% від добової норми
Папайя – це справжнє джерело поживних речовин, яке містить 88 міліграмів вітаміну С та 2,5 грама клітковини всього за 62 калорії та 11 грамів цукру.
Полуниця
Вміст вітаміну С: 1 склянка, 89 мг, 148% від добової норми
Полуниця – чудовий вибір для задоволення солодкої спраги, вона сповнена поліфенолів – природних хімічних речовин, що сприяють схудненню та запобігають утворенню жиру. Спробуйте додати її до салатів, вівсянки або просто перекусити нею між прийомами їжі.
Брюссельська капуста
Вміст вітаміну С: 1 склянка вареної, 97 мг, 161% від добової норми
Брюссельська капуста не лише забезпечує майже дворазову добову норму вітаміну С, але й є джерелом корисних для серця омега-3 жирних кислот. Якщо ви не їсте рибу, цей овоч, а також волоські горіхи та насіння льону, повинні бути у вашому раціоні.
Червоний болгарський перець
Вміст вітаміну С: 1 склянка сирого, подрібненого 190 мг, 316% від добової норми
Червоний перець, завдяки своїм метаболічно активним властивостям та високому вмісту вітаміну С, є чудовим додатком до будь-якої дієти. Додавайте його до салатів, сендвічів або сальси.
Гуава
Вміст вітаміну С: 1 склянка сирої, 376 мг, 626% від добової норми
Гуава очолює наш список продуктів, багатих на вітамін С. Лише одна склянка цього фрукта забезпечує майже тижневу дозу вітаміну С. Окрім цього, гуава має найвищий вміст лікопіну, антиоксиданту, що бореться з раковими клітинами. Якщо ви ще не пробували цей фрукт, вас може здивувати наявність великої кількості насіння – не варто його уникати, воно їстівне.
Раніше OBOZ.UA опублікував звички, які можуть заважати схудненню.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.