Бюджетні курорти Іспанії: як відпочити не за всі гроші світу
Бюджетні курорти Іспанії: як відпочити не за всі гроші світу

Бюджетні курорти Іспанії: як відпочити не за всі гроші світу

Чи реально відвідати країну кориди за копійки? Ми вважаємо, що так! Тут є відпочинок на будь-який гаманець. Нижче розглядаємо недорогі напрямки Іспанії.

Бенідорм 

Містечко розташовується на побережжі Коста-Бланки. Тут переважає гірська місцевість з теплим та м’яким кліматом. Влітку температура повітря коливається від 24°C до 30°C. Туристичний сезон починається у травні, а закінчується у жовтні.

Найпопулярніший пляж — Playa de Levante. Тут поціновувачі водних розваг зможуть поплавати на катамарані, спробувати себе у серфінгу або дайвінгу. Майте на увазі, біля берега є нашарування плит, тому краще взяти з собою гумове взуття.

Якщо подорожуєте з дітьми, обирайте Playa de Poniente. Його протяжність сягає 3 кілометри. Узбережжя облаштували лежаками, парасольками та підйомниками для людей з обмеженими можливостями. А за волейбольними іграми та музичними програмами прямуйте до Playa de Mal Pas. Прихильникам підводного занурення рекомендуємо поїхати на острів La Isla de Benidorm.

Радимо відвідати церкву Сан-Хайме — найстарішу будівлю провінції. Її будівництво тривало з 1740 до 1780 року. Святиня виконана в неокласичному стилі. Тут можна оглянути каплицю Пресвятої Діви, образ якої знайшли перед початком робіт. А ще обов’язково поїдьте до Акваландії — величезного аквапарку просто неба з безліччю гірок, басейнів та інших водних атракцій.

Дорога з Варшави обійдеться приблизно у €180 в обидві сторони. Усе залежить від сезону, дати покупки та авіакомпанії. Пам’ятайте про раннє бронювання, яке допоможе придбати білети за значно нижчими цінами. Двомісний номер за 250 метрів від набережної за 5 ночей коштуватиме десь €637.

Валенсія  

Місто розміщується на східному узбережжі Іспанії. Найчастіше туристи обирають Playa de las Arenas. Пляж відомий широкою піщаною смугою та спокійним морем. Інфраструктура тут добре розвинена. Вздовж берега звели численні кафе, ресторани та спортивні майданчики. 

Мандрівники зможуть спробувати вітрильний спорт та прогулятися на яхті. Також тут є оренда водних мотоциклів і човнів. Поціновувачам активного відпочинку радимо обрати Playa de la Malvarrosa. На території облаштували декілька майданчиків для волейболу, баскетболу й футболу.

Що цікаво, щороку на набережній розгортається захоплююче повітряне шоу — Фестиваль Аеро. Це справжній небесний парад, куди злітаються літаки з усієї Іспанії та інших країн. Глядачі можуть насолодитися виступами пілотів, а також помилуватися польотом історичних залізних птахів з Авіаційного Фонду Валенсії. Поціновувачам авіації точно сподобається.

Щоб більше дізнатися про місцевість, радимо відвідати Ратушну площу. А щоб краще роздивитися околиці, рекомендуємо піднятися на оглядовий майданчик споруди. Звідти відкривається неймовірний краєвид. До речі, біля стін будівлі часто відбуваються музичні заходи, фестивалі та свята.

Якщо не знаєте чим себе зайняти, їдьте до міста мистецтв та наук. На території розташовуються оперний театр, планетарій та галерея. А ще тут працює найбільший у Європі океанографічний парк L'Oceanogràfic. Тут зможете пройтися найдовшим підводним тунелем, де мешкають близько 500 різних морських видів тварин.

Усередині Кафедрального собору Валенсії зберігаються ренесансні фрески та картини епохи Відродження італійських художників Пабло де Сан Леокадо та Франческо Пагано. Також тут стоїть символ міста — дзвіниця Мігелете.

Дорога з Варшави вартуватиме приблизно €185 в обидві сторони. Двоспальний номер за 650 метрів від пляжу обійдеться десь у €591 за двох осіб. У вартість включений трансфер з аеропорту.

Бюджетні курорти Іспанії: як відпочити не за всі гроші світу

Аліканте

Сонячне містечко розташовується на узбережжі Коста-Бланка. Туристичний сезон розпочинається у квітні та триває до жовтня. Середня температура повітря коливається від +20°C.

Sun Juan та El Postiguet — райські куточки для поціновувачів пляжного відпочинку. Вони знаходяться зовсім поруч із житловими кварталами. На туристів чекають комфортні піщані береги з обладнаними набережними, де можна орендувати лежаки та парасольки. Прихильникам активного відпочинку радимо обрати серфінг або кайтинг. La Albufereta та Almadraba славляться мілководдям. Тому вони ідеально підійдуть для тих, хто подорожує з дітьми.

Обов'язково відвідайте замок Санта-Барбара. Він височіє на горі Бенакантиль. Звідси відкривається неймовірний краєвид на всю затоку та її сухопутні околиці. До речі, ще у 1950-х роках, під час реконструкцій тут знайшли фрагменти з мавританських часів.

Також рекомендуємо завітати до церкви Basilica of Santa María. Тут зберігається готична статуя Марії, яка датується XIV століттям. А ще поїдьте до пальмового лісу в Ельче. Він налічує близько 90 різних садів та понад 70 тисяч фінікових пальм. У 2000-му локацію внесли до об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Політ з Варшави до місцевого аеропорту коштуватиме приблизно €180 в обидві сторони. Двомісний номер за 600 метрів від пляжу обійдеться десь у €300 за 5 ночей. Чим далі від берегової лінії, тим нижчі ціни.

Бюджетні курорти Іспанії: як відпочити не за всі гроші світу

Беріть з собою друзів та вирушайте за незабутніми пригодами!

Раніше OBOZ.UA порівнював курорти Іспанії та Італії. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader