Найкращий варіант вечері для плоского живота: рецепт від дієтолога
Найкращий варіант вечері для плоского живота: рецепт від дієтолога

Найкращий варіант вечері для плоского живота: рецепт від дієтолога

Навіть при активних тренуваннях і численних вправах на прес, неможливо досягти ідеально плоского живота лише за рахунок фізичних навантажень. Їжа грає не менш важливу роль у досягненні цієї мети.

Фахівці з харчування наголошують, що вечеря має значний вплив на розмір вашої талії. Щоб позбутися здуття та накопиченого жиру, наповніть тарілку низькокалорійними овочами з високим вмістом води та клітковини, додайте нежирний білок та здорові жири для серця, пише eatthis.com.

Дієтологи рекомендують ідеальну вечерю для плоского живота – салат Кобб. Проте це не звичайний Кобб-салат. Ця варіація включає лосось, яєчні білки та індичий бекон, замість традиційних інгредієнтів на кшталт сиру.

Інгредієнти для однієї порції:

  • 150-170 г лосося (гриль, копчений або смажений)
  • 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
  • Два нарізаних шматочки індичого бекону
  • 1/4 склянки помідорів черрі, розрізаних навпіл
  • 1 варене яйце (тільки білок, подрібнений)
  • 2 чашки зелені на вибір (ромен, шпинат або месклюн)
  • 2 столові ложки червоної цибулі, нарізаної кубиками
  • 1/4 склянки легкого вінегрету

Чому саме салат Кобб?

Ця страва чудово підходить для схуднення і має кілька важливих переваг. Як стверджує дієтолог Маккензі Берджесс, яєчні білки мають нижчий вміст калорій і жиру, що допомагає створити калорійний дефіцит та зменшити здуття живота.

Овочі, такі як зелень і помідори, багаті на воду, що сприяє виведенню зайвої рідини з організму. А риба, яка є легкозасвоюваним білком з низьким вмістом вуглеводів, допомагає відчувати ситість, не викликаючи газоутворення.

Також дієтолог додає, що вживання білка не тільки забезпечує ситість на довгий час, але й допомагає зберегти м'язову масу, що важливо під час схуднення. Крім того, білок збільшує термічний ефект їжі, змушуючи ваше тіло спалювати більше калорій на його перетравлення.

Лосось – особливо корисний продукт, оскільки його вживання стимулює метаболізм і дозволяє спалювати до 100 калорій на день додатково. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в лососі, зменшують запалення і сприяють тривалому насиченню. Також лосось багатий на вітамін D, який, як вважається, допомагає зменшити кількість вісцерального жиру.

Авокадо – ще один важливий компонент цього салату. Хоча цей фрукт містить багато жиру, його мононенасичені жири позитивно впливають на склад тіла і можуть допомогти зменшити небезпечний вісцеральний жир.

Раніше OBOZ.UA розповідав про продукти, які втамовують голод.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader