/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fd361e731806496f4b4430c5962cc85de.jpg)
Пряний та з густим соусом: рецепт угорського гуляша
Гуляш – це національна страва Угорщини. Це щось середнє між густим супом та печенею із соусом.
Колись гуляш із різними добавками був традиційною їжею угорських пастухів і готувався виключно в котлах на вогнищі. Проте з часом його стали готувати і в більш цивільних умовах – вдома на кухні в звичайних каструлях. Але виходить не менш смачно. Рецептом поділились на сайті Gorenje.
Гуляш
Інгредієнти:
- 500 г свинини або яловичини;
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- 1 болгарський перець;
- 3 картоплини;
- 3 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. л. борошна;
- 3 ст. л. олії;
- 2 лаврових листочки
- 2 склянки води;
- сіль і перець до свого смаку.
М'ясо нарізаємо невеликими кубиками. В каструлі або в глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди шматочки й обсмажуємо на сильному вогні хвилин п'ять.
Цибулю нарізаємо дрібно, моркву кільцями або півкільцями, перець кубиками. Додаємо все до м'яса і смажимо, помішуючи, на середньому вогні хвилин десять.
Солимо, перчимо до свого смаку, додаємо борошно. Ретельно перемішуємо і смажимо близько п’яти хвилин, продовжуючи перемішувати.
Додаємо томатну пасту, знову перемішуємо. Додаємо лавровий листочок і заливаємо все водою або бульйоном.
Додаємо нарізану картоплю, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо гуляш хвилин 30-40. Гуляш готовий.
Читайте також:
Піца, названа на честь скандалу і вулкана: як приготувати піца-рулет Стромболі
Вишукана вечеря: рецепт картоплі з сиром у духовці (відео)
Гороховий суп із копченими реберцями: рецепт ситної та наваристої страви


/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F147e2c41-3fd7-4d9f-9857-4d05778ec630.jpeg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F18%2Fef1acf2852ba181b3f8b1482852267c1.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7b3a1ff6f569e58e94e2b147049c1928.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F12f1c7764160003fd4dbb427905c7aef.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0e07015e0a154310b05fb72659221e78.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4579306e576265649b20868c5391b1c0.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb2b8c9d060de073a12741483328aa677.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7deccb310a0d3cbdcf94d3766558e9d6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F71a5a0bed141b5f0a645133c19f49962.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F93b0aa5c5766d00eb89fb2cd202d0bc3.jpg)