Білковий раціон для зменшення ожиріння: про що говорить наука
Білковий раціон для зменшення ожиріння: про що говорить наука

Білковий раціон для зменшення ожиріння: про що говорить наука

Якщо ви часто відчуваєте голод та їсте більше пізніше протягом дня, можливо, вашому тілу не вистачає білка. Зокрема, нещодавнє дослідження показало, що потреба в білках може бути причиною збільшення споживання їжі. 

Як білок впливає на організм та про що говорить наука? Відповіді на ці питання дали в Eat This, Not That.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Obesity, середній розподіл макронутрієнтів у раціоні дорослих людей складає 18,4% білків. Включення більшої кількості білка до раціону може допомогти контролювати апетит, зменшуючи пізні перекуси, а також загальне споживання їжі протягом дня.

Щоб уникнути переїдання та споживання нездорової їжі протягом дня, дослідники рекомендують включати достатню кількість білка у сніданок. Це допоможе зменшити споживання калорій, жиру, цукру та алкоголю, а також збільшить вживання здорових продуктів.

Крім того, щоб отримувати достатню кількість білка, слід уникати надмірного споживання оброблених продуктів, які часто містять мало білка та можуть знижувати його споживання. Оброблена їжа також здатна замінювати білкові продукти, що збільшує ймовірність переїдання та ризик ожиріння. Врахуйте, що наявність білка в їжі важлива для ситості та контролю калорій, а тому необхідно включати більше білка в раціон, щоб задовольнити потреби організму.

Доктор Аманда Греч з Сіднейського університету попереджає, що вживання великої кількості оброблених продуктів може знизити споживання білка і збільшити ризик надмірної ваги і хронічних захворювань. Кайлен Богден з FWDfuel підтверджує, що результати дослідження не є несподіваними.

"Ці висновки є неймовірно точними. Багато хто з нас споживає оброблену їжу кілька разів на день, день за днем, що призводить до хронічного запалення і дефіциту поживних речовин. Коли наш організм хронічно запалений і страждає від дефіциту поживних речовин, ми можемо відчувати втому, сильний потяг до цукру і нездатність схуднути", — каже Богден.

РанішеOBOZ.UA розповів, без якого джерела білка важко худнути.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader