Чотири депутати заявили про технічний збій під час голосування за заборону УПЦ МП
Чотири депутати заявили про технічний збій під час голосування за заборону УПЦ МП

Чотири депутати заявили про технічний збій під час голосування за заборону УПЦ МП

У чотирьох депутатів стався технічний збій з картками під час голосування за заборону УПЦ МП. Мар'яна Безугла (позафракційна), Олексій Гончаренко (Європейська солідарність), Сергій Іонушас (Слуга народу) та Наталія Піпа (Голос) подали заяви про зарахування їхнього голосу у підтримку законопроєкту. Про це парламентарі написали у соцмережах. 

- Під час голосування сталась технічна проблема, моя картка за дивних обставин не спрацювала. Тому я терміново подав заяву, щоб мій голос був врахований. Я повністю підтримую заборону діяльності російської церкви в Україні! Технічний збій з картками стався не тільки в мене - заяви про врахування голосу подала Безугла, Іонушас (слуга), Піпа (Голос), - написав Гончаренко.

- На голосуванні проти московської церкви не спрацювала картка, як і на сигнальному голосуванні до цього, що не помітила, відповідала в WhatsApp військовим. Написала заяву зарахувати мій голос «за», - повідомила Безугла.

Закон про заборону УПЦ МП підтримали 265 нардепів, 29 були проти і 4 утримались. "Платформа за життя та мир" (колишня ОПЗЖ) майже повним складом проголосувала проти. Лише Юрій Загородній голосував За.

  • У жовтні 2023 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про заборону УПЦ МП.
  • Законопроєкт довго не включали на розгляд у другому читанні. 21 травня у Раді заблокували трибуну через вимогу додати його до порядку денного. Тоді депутати пішли на перерву і пообіцяли повернутися з допрацьованим варіантом законопроєкту.
  • Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснював, що парламент довго не ухвалював законопроєкт про “заборону московської церкви” через юридичні недоліки. у тексті.
     
Теги за темою
Верховна Рада УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader