Такий паштет готується не тільки з печінки і смак виходить дуже багатим.
Паштети просто готуються та чудово смакують із хлібом та корзиночками з тіста, які часто подають на фуршетах. Можна приготувати паштет тільки з печінки, але якщо додати куряче м'ясо, вийде надзвичайно смачно. Рецептом поділились на сайті Gorenje.
Курячий паштет
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 куряче філе;
- 2 курячих стегна;
- 1 середня морквина;
- 1 цибулина;
- 150 гр. вершкового масла;
- 50-70 мл вершків;
- 2 ст. л. коньяку/віскі;
- 2 ст. л. цукру;
- Два яйця;
- сіль, перець.
Куряче філе і стегна зваріть у підсоленій воді зі спеціями і морквою. Бульйон збережіть, він вам знадобиться для інших рецептів, тож його можна навіть заморозити. Дістаньте м'ясо та моркву і остудіть.
Цибулину наріжте кубиками та злегка обсмажте на вершковому маслі. Додайте печінку та обсмажте з обох сторін. Посоліть та поперчіть. За 2 хвилини до готовності посипати печінку цукром та полийте алкоголем. Готуйте, поки спирт не випариться і не лишиться тільки аромат коньяку, чи віскі.
Відварені стегна, грудинку, моркву та печінку наріжте невеликими шматочками. Складіть все у чашу блендера разом з розтопленим вершковим маслом та збийте до однорідної консистенції. Наприкінці додайте вершки – 30 мл або навіть 100 мл. Вершки і масло надають паштету легкого вершкового смаку. Домашній паштет готовий.
Читайте також:
І намазка, і родзинка до гарніру: рецепт баклажанів із вершками та цибулею
Ідеальна намазка: рецепт паштету з куркою та грибами
Намазка для бутербродів із тунцем і авокадо: швидко і корисно