Національна служба здоров'я впроваджує нові стандарти для пологових будинків
Національна служба здоров'я впроваджує нові стандарти для пологових будинків

Національна служба здоров'я впроваджує нові стандарти для пологових будинків

НСЗУ оголосила про важливі зміни в умовах контрактування медичних закладів, які надають послуги з пологів. З наступного рокуНСЗУ буде більш вимогливою до якості та безпеки надання медичної допомоги під час пологів. Про це на брифінгу в Житомирі повідомила голова НСЗУ Наталія Гусак.

«На наступний рік ми не будемо контрактувати заклади, які порушують стандарти (пологів – ред.) за двома показниками. Це народження дітей до 34-х тижнів. Жінки, які мають народжувати виключно у закладі третього рівня (перинатальний центр – ред.), мають народжувати тільки там, адже там створені безпечні умови, що їм та їхнім дитям нададуть допомогу. Натомість їх залишають у закладах, які не мають на це права і ми тоді ставимо під небезпеку дітей, які народжуються, а також розпорошуємо фінансовий ресурс, окрім того, ми не будемо готові закуповувати в закладах послугу пологів, які мають кесареві розтини на рівні більше 25%», – розповіла Гусак.

Ці зміни свідчать про прагнення НСЗУ підвищити якість медичної допомоги під час пологів та забезпечити безпеку матерів і новонароджених.

Наталія Гусак навела приклади порушень у деяких медичних закладах, зокрема, у Житомирській міській лікарні №1 та Чуднівській лікарні, де спостерігається високий рівень кесаревих розтинів або надання послуг з пологів без договору з НСЗУ.

«Для нас у цьому напрямку безпека пацієнта – це №1», – підкреслила голова НСЗУ.

Вона також зазначила, що НСЗУ звернулася до Міністерства охорони здоров'я з проханням розібратися у випадках надання послуг з пологів без договору, які були виявлені у чотирьох медзакладах Житомирщини.

До слова, в Києві завершено аварійно-рятувальні роботи на території Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», яка постраждала від російського ракетного удару 8 липня.  

Джерело матеріала
loader
loader