Горіх пекан, що росте в південно-східній частині США, може запобігти ожиріння, діабету та жирової хвороби печінки.
Людям потрібно їсти 22-38 плодів на день. Таких висновків дійшли техаські вчені під час експериментів над мишами. Декілька груп гризунів на три місяці посадили на різні дієти.
Виявилося, пекан допомагає витрачати більше енергії, контролює метаболізм у печінці, знижує запалення та дисбактеріоз. Це означає, що горіх сприяє підтримці нормальної тяжкості, навіть якщо людина їсть багато жирів. Але при цьому важливо зважати на загальну калорійність їжі.
Плоди пекана нагадують волоські горіхи, але відрізняються більш солодким смаком, прямою структурою та тонкою шкаралупою. Пекан багатий на вітаміни А, В, С, Е, а також містить мікроелементи: залізо, кальцій, фосфор, магній, калій, цинк.
Пекан містить саме той різновид вітаміну Е, на основі якого створили препарат, що стримує зростання ракових клітин. Регулярне вживання пекан може знизити ризик онкологічних захворювань.
Пекан також містить безліч поліненасичених жирних кислот (омега-3 та омега-6). Завдяки їм, а також харчовим волокнам горіх почуття ситості на тривалий проміжок часу. Проте ціна на цей дивовижний продукт – понад 1000 гривень за 1 кілограм, що чимало з огляду на те, що для результату горіхи пекан потрібно їсти щодня.
Раніше ми повідомляли, яка спеція допоможе схуднути, а яка - помити посуд: секрети ароматних баночок на вашій кухні.