Знижує тиск і поліпшує якість сну: дивовижні переваги ківі
Знижує тиск і поліпшує якість сну: дивовижні переваги ківі

Знижує тиск і поліпшує якість сну: дивовижні переваги ківі

Ці соковиті плоди, наповнені природною солодкістю, завойовують серця багатьох. Ківі можна легко додати в раціон як окремо, так і в поєднанні з іншими улюбленими стравами.

Вибір між зеленими або золотистими сортами ківі визначає не лише смакові якості, але й їхню користь. Класичні зелені ківі мають пухнасту шкірку і забезпечують солодко-терпкий смак, в той час як золотисті ківі, з гладкою шкіркою та яскравою жовто-золотистою м’якоттю, надають освіжаючий та солодкий смак, схожий на ананас або полуницю, пише eatthis.com.

Незалежно від вашого вибору, обидва види ківі забезпечують організм важливими поживними речовинами і неймовірним смаковим задоволенням.

Ось що можна отримати з двох середніх зелених ківі Zespri:

  • 4 грами клітковини
  • 50 міліграмів кальцію
  • 462 міліграми калію
  • 137 міліграмів вітаміну С

А два ківі Zespri SunGold забезпечують:

  • 2 грами клітковини
  • 28 міліграмів кальцію
  • 510 міліграмів калію
  • 261 міліграм вітаміну С (один плід може забезпечити понад 100% добової норми вітаміну С)

Підтримують імунну систему

Вживаючи два ківі, ви забезпечите собі більше 100% добової потреби у вітаміні С. Зелені ківі покривають 150% норми, а SunGold – 290%. Оскільки дефіцит вітаміну С може ослабити імунітет і підвищити ризик інфекцій, вживання ківі може допомогти запобігти цьому дефіциту.

Підтримує травлення

Ківі містить актинідин, фермент, який може полегшити процес перетравлення білків. Екстракт ківі сприяє розщепленню білків, що містяться в йогуртах, сирах і рибі. Крім того, ківі є джерелом клітковини, яка сприяє регулярній дефекації та підтримує здоровий мікробіом кишечника. Її можна отримати ще більше, якщо з’їсти шкірку ківі разом з м’якоттю.

Поліпшує якість сну

Ківі, завдяки антиоксидантам і серотоніну, може покращити якість сну. Дослідження показують, що споживання двох ківі за годину до сну протягом місяця покращує початок, тривалість і якість сну і дорослих, які мають проблеми зі сном.

Надають енергії

Ківі багаті на вітамін С, що пов'язано з підвищенням рівня енергії. Дослідження, опубліковане в Nutrients, показує, що споживання двох ківі SunGold на день може покращити життєвий тонус у людей з низьким рівнем вітаміну С.

Поліпшують засвоєння заліза

Вітамін С у ківі допомагає організму краще засвоювати рослинне залізо, що міститься в шпинаті, цільних зернах і горіхах. Це може допомогти запобігти залізодефіцитній анемії.

Знижують артеріальний тиск

Дослідження показали, що вживання трьох ківі щодня протягом восьми тижнів може знизити систолічний артеріальний тиск на 10 мм рт. ст. і діастолічний на 9 мм рт. ст. у курців. Також, у людей з помірно підвищеним артеріальним тиском, споживання трьох ківі на день було пов’язане з більш низьким артеріальним тиском порівняно з тими, хто їв яблуко.

Раніше OBOZ.UA розповідав, яка ягода знижує рівень цукру в крові.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader