7 джерел білка, яких варто уникати у раціоні
7 джерел білка, яких варто уникати у раціоні

7 джерел білка, яких варто уникати у раціоні

Необхідний для організму білок можна отримати з рослинних та тваринних джерел, але важливо обирати більш корисні варіанти, які не нашкодять організму. Таким чином, слід уникати білкових продуктів із високим вмістом насичених жирів та натрію, оскільки вони можуть підвищити ризик серцевих захворювань та діабету.

Однак, вам не потрібно повністю виключати їх із раціону, бо достатньо лише скоротити кількість споживання такої їжі та замість небезпечних білків обирати більш здорові альтернативи. Які продукти варто обмежити, щоб забезпечити собі більш здорове харчування, розповіли в Eat This, Not That.

Варена ковбаса

Варена ковбаса, як-от болонья чи мартадела, може вважатись простим варіантом для перекусу, проте не настільки здоровим, як би вам того хотілось. Для здорового харчування необхідно обмежити споживання оброблених м'ясних делікатесів. Обирайте нежирні варіанти, як шинка або індичка, бажано з низьким вмістом натрію. Це допоможе знизити кількість насичених жирів та солі в раціоні.

Сосиски

Братвурст - це німецькі сосиски, які містить багато насичених жирів та натрію, що може шкодити здоров’ю серцю. Якщо вам подобається цей продукт, його слід вживати зрідка, як частування, і аж ні як не частіше одного разу на місяць. Це допоможе уникнути шкідливого впливу обробленого м'яса на здоров'я.

Свиняча грудинка

Обмежуйте вживання свинячої грудинки у своєму раціону, через високий вміст в неї калорій та насичених жирів, які можуть підвищити ризик серцевих захворювань. Якщо ви її любите, їжте менші порції та доповнюйте її овочами чи бобами. Це допоможе збалансувати раціон і зменшити неприємні ризики.

Хот-доги

Хот-доги містять багато насичених жирів та калорій, що може підвищити ризик серцевих захворювань. Нітрити та нітрати в їх складі також пов'язані з підвищеним ризиком раку. А тому, краще обирати більш здорові варіанти цієї закуски зі знежиреного м'яса та без шкідливих добавок.

Тверді салямі

Салямі зі свинини містить багато калорій, насичених жирів та натрію, а тому вона не підходить для частого вживання. Обмежуйте порції до однієї ковбаси та їжте її зрідка. Це допоможе зменшити негативний вплив на здоров’я.

Рослинні замінники м'яса

Рослинні замінники м'яса часто містять багато натрію, а тому їх не варто вживати щодня. Завжди перевіряйте склад, щоб вибрати найбільш корисний варіант, а також уникайте продуктів із надмірною кількістю солі.

Пепероні

Пепероні часто містить багато нітратів, що можуть бути пов'язані з ризиком раку. Зокрема, у 300 грамів пепероні міститься близько 428 калорій, 15 грамів насичених жирів та 1340 міліграмів натрію. Якщо ви любите пепероні, вибирайте варіанти з меншим вмістом калорій і насичених жирів або без нітритів.

РанішеOBOZ.UA розповів, без якого білка неможливе схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader