Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів
Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів

Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів

У розпалі сезон кавунів та динь. Їх появи на прилавках за доступною ціною чекають мільйони дітей та дорослих, щоб відчути ці неймовірні смаки.

Проте, надзвичайно важливо вміти правильно їх обирати, адже існує великий ризик отруїтись через надто високий вміст нітратів. А по-друге, хочеться обрати саме стиглі смаколики, які не тільки освіжать організм, але й здивують своїм смаком. Як правильно обирати диню та кавун у магазині, розповіли у Головному управлінні Держспоживслужби в Дніпропетровській області.

Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів

Кавун на диня повинні бути середньої величини та важити 6-7 та 1-2 кг відповідно, адже у більш великих може міститись надто багато нітратів, що здійснюють згубний вплив на організм людини. Також в них може міститись велика кількість азотних добрив.

Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів

Хвостик кавуна повинен бути не відірваним, але сухим. Якщо ви побачили на кавуні хвіст зеленого кольору, це свідчить про його незрілість. Оскільки м’якоть стиглого кавуна має мікропорожнечі, тому при постукуванні, він повинен резонувати.

Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися: поради від спеціалістів

Крім цього, м’якоть динь та кавунів повинна бути повністю однорідною. А наявність жовтих жилок вказує на те, що перед вами фрукт не найкращої якості, від вживання якого краще відмовитись.

На OBOZ.UA є багато рецептів з кавуном:

  • Кавуновий пунш
  • Кавун на грилі
  • Кавуновий мармелад
Джерело матеріала
loader
loader