Михайло Шейтельман розповів, чи поверне путін територіальну цілісність росії
Михайло Шейтельман розповів, чи поверне путін територіальну цілісність росії

Михайло Шейтельман розповів, чи поверне путін територіальну цілісність росії

Про це він розповів у своєму блозі.

По-перше, зазначає експерт, виникає питання, навіщо путін взагалі вирушав до Азербайджану, адже нафта чи бензин йому там не світить, та й на дружбу він азербайджанців не розведе. Як він нагадує, росія допомагала Вірменії в окупації Нагірного Карабах і зовсім не хотіла виводити звідти свої війська, так що тут не йдеться про любов і братні народи.

«Навіщо йому звільняти Курську область? Він із робочим дводенним візитом до Азербайджану… Логічно, правда? Взагалі, зазвичай, коли у твою країну хтось вторгається, то, навпаки, ти скасовуєш всякі візити, мчиш терміново у свій кремль тощо. А тут людина навіщось виїхала до Азербайджану. Та ще й до Азербайджану, не до Білорусі, де можна вмовляти Лукашенка відкривати другий фронт на півночі Чернігівської області, не до Казахстану, який хоч би в ОДКБ», - коментує Михайло Шейтельман.

На його думку, путін приїхав переймати досвід. Як експерт нагадує, Алієв, президент Азербайджану, - це єдиний, мабуть, із нині правлячих президентів у світі, який відновив територіальну цілісність своєї країни, причому територіальну цілісність після більш як 30 років окупації.

«Можливо, путін розраховує навчитися в Алієва? Приїхати та сказати: «А ось як? Навчіть, будь ласка. Може, я теж зможу за найближчі 35 років відновити територіальну цілісність російської федерації, вийти на межі 1991 року». І він скаже: «Ні, ви що? Ми проти росії воювали, а вам доведеться проти НАТО всемогутнього, тому ні, це вже не вийде. Забудь, володько, забудь», - пояснює Михайло Шейтельман.

Джерело матеріала
loader
loader