БЕБ завершило слідство щодо Коломойського за чотирма статтями
БЕБ завершило слідство щодо Коломойського за чотирма статтями

БЕБ завершило слідство щодо Коломойського за чотирма статтями

БЕБ завершило слідство щодо Коломойського за чотирма статтями

Проти олігарха ведеться слідство за низкою й інших статтей.

Бюро економічної безпеки завершило розслідування справи олігарха Ігоря Коломойського та відкрило матеріали стороні захисту, повідомили в БЕБ. Зокрема, розслідування завершили за чотирма статтями Кримінального кодексу, а за низкою інших – слідство триває.

Вказано, що детективи БЕБ виділили матеріали досудового розслідування в окреме провадження. Коломойського судитимуть за:

  • привласнення майна (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191);
  • незаконні дії за банківськими документами (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200);
  • відмивання майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209);
  • службове підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366).

«Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані. Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн», – зазначили в БЕБ.

Крім того, там додали, що детективи Бюро змогли довести організацію привласнення Коломойським понад 3,3 млрд грн доходів «Укрнафти», а також учасників договорів про спільну з нею інвестиційну діяльність. За даними слідства, аби забрати гроші Коломойський уклав фіктивні договори щодо робіт, які фактично ніхто не виконував.

У БЕБ не називають імені підозрюваного. Однак деталі справи вказують саме на Коломойського.

Ігор Коломойський легко перетворює на стратегічну перевагу будь-які тактичні перемоги супротивників. Та що казати, ми навіть не впевнені, що всі ці перемоги не були піддавками. Власне, навіть у СІЗО Коломойському не так уже й погано. Чому, пояснює Юлія Самаєва у статті «Коломойський – небезпечний як ніколи, навіть якщо вам здається інакше» на ZN.UA.

Джерело матеріала
loader
loader