5 порад, які допоможуть прожитим довге та здорове життя
5 порад, які допоможуть прожитим довге та здорове життя

5 порад, які допоможуть прожитим довге та здорове життя

Щоб прожити довге та здорове життя, важливо враховувати не лише генетику, але й інші фактори, такі як навколишнє середовище, спосіб життя, соціально-економічний статус та психічне здоров'я. Хоча деякі з цих факторів важче контролювати, однак є аспекти, які ви можете змінити на краще вже сьогодні.

Як допомогти собі та визначити ефективні методи для покращення вашого довголіття? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Змініть своє ставлення

Ваші щоденні вибори, ставлення та регулярний здоровий спосіб життя можуть суттєво вплинути на тривалість життя. Крім того, позитивне мислення також може змінювати вашу генетичну активність, що підтверджено дослідженнями. Хоча позитивне мислення саме по собі не гарантує довголіття, однак воно сприяє загальному здоров’ю і є корисним для старіння.

Їжте лише ту їжу, яка вам подобається

Їжте тільки те, що вам подобається, щоб підтримувати довголіття. Вибирайте продукти, такі як чорна кава без вершків та підсолоджувачів, а також оливкову олію, авокадо, лосось та чорницю. Крім того, спробуйте дієту з високим вмістом клітковини, здорових жирів і рослинних продуктів сприяє довгому життю. Однак, намагайтесь уникати оброблених продуктів.

Спробуйте дієту, що імітує голодування

Імітація посту — це п’ятиденний раціон, що імітує голодування, під час якого потрібно споживати не менше 2 літрів води щодня. Крім того, для дотримання цієї дієти необхідно протягом 5 днів кожні 3 місяці необхідно вживати у раціоні їжу з низьким вмістом білка та простих вуглеводів, а також обмежити калорії до 1000 у перший день та на 750 протягом наступних 4 днів. Цей метод є дещо специфічним, а тому його можна застосовувати після згоди із лікарем.

Тренуйте свій мозок на швидкість

З віком важливо тренувати мозок для підтримки його здоров’я. Дослідження доводять, що якщо грати 18 годин протягом 10 років у ігри, що стимулюють швидкість розуму, можна знизити ризик деменції у понад 25% у людей від 70 до 75 років. Крім того, інше дослідження показало, що ігри на мобільних пристроях покращують когнітивні здібності у віці від 60 до 80 років лише після 100 сеансів.

Керуйте стресом і розвивайте свою силу

Щоб продовжити життя, важливо впоратися зі стресом, знайти свою мету та бути частиною спільноти. Гарвардське дослідження показало, що соціальна підтримка та щастя можуть бути важливішими за гени. Тож, щоб покращити здоров’я та прожити довге життя, слід підтримувати стосунки із рідними та долучатись до соціуму.

РанішеOBOZ.UA розповів, скільки варто ходити, що подовжити життя.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader