Курс долара змінив динаміку: банки та обмінники оновили ціни на валюту
Курс долара змінив динаміку: банки та обмінники оновили ціни на валюту

Курс долара змінив динаміку: банки та обмінники оновили ціни на валюту

Банки в Україні трохи знизили готівковий курс долара до гривні після його активного зростання. Так, вранці 22 серпня американська валюта в касах банків коштує в середньому 41,1/41,6 грн. (купівля/продаж). Це на 10 коп. дешевше в покупці, хоча у продажу вартість "бакса" не змінилася.

Про це свідчать дані моніторингу. Воднночас у небанківських обмінниках курс змінився різноспрямовано – долар подешевшав у покупці, але подорожчав у продажу. Середній курс встановився на рівні 40,81/41,64 грн/дол., що на 10 коп. дешевше у купівлі, але на 11 коп. дорожче у продажу, ніж напередодні.

Курс долара у банках

У свою чергу Національний банк України (НБУ) залишив на 22 серпня офіційну вартість долара США на рівні 41,3 грн. Це:

  • на 3 коп. нижче за курс, встановлений тиждень тому;
  • на 19 коп. нижче за історичний рекорд (41,49 грн/дол., було встановлено 22 липня).

А ось офіційний курс євро знаходиться на рекордному рівні 45,898 грн. Попередній максимум був встановлений лише напередодні, на рівні 45,819.

На чорному ринку – у приватних оголошеннях про купівлю-продаж валюти – долар все ще помітно дорожчий за банківський у купівлі, але навіть трохи дешевше у продажу. Американську валюту "з рук" 22 серпня пропонують у середньому за ціною 41,45/41,55 грн (купівля/продаж).

Курс долара у банках: ціни на валюту в "Приваті", "Ощаді" та інших

Великі комерційні банки України 22 серпня продають долар за цінами у діапазоні 41,5-41,65 грн. Купувати американську валюту фінустанови готові за 40,5-41,2 грн.

Курс долара готуються міняти: на що чекати українцям

За прогнозом фінансового аналітика Олексія Козирєва, до кінця робочого тижня (закінчується 23 серпня) курс долара в обмінниках перебуватиме в межах від 40,95 до 41,7 грн. А багато оптових обмінних офісів працюватимуть з вужчим розміром спреду (різниця між курсами продажів та купівлі) в 12-18 копійок при купівлі/продажу валюти.

У банках, за його словами, відбуватимуться інші процеси. Очікується, що там курс перебуватиме в межах від 40,65 до 41,75 грн.

"Збільшення попиту на гривню на платежі з державою стимулює збільшення активності на міжбанківському ринку на продаж валютних доходів експортерами та скоротить можливість купити його у імпортерів. Він завжди працює у плюс для стабільності національної валюти", – пояснив експерт.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні працює ціла мережа нелегальних пунктів обміну валют. Вони не тільки не сплачують податки, а й можуть продавати фальшивки. Деякі фальшивомонетники спеціально створюють фейкові пункти обміну.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader