Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я
Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я

Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я

Для схуднення здоровий спосіб життя є найкращим вибором. Проте, у прагненні покращити своє здоров’я та тіло, більшість людей починає слідувати дієтам, дотримуючись сурових вказівок та обмежуючи себе навіть в корисних продуктах.

Зокрема, у нещодавньому дослідженні, яке було опубліковано в Frontiers of Nutrition було приведено зв’язок між кетогенною дієтою та тривалими захворюваннями, які загрожують життю. Які небезпеки кето-дієти були доведені наукою та чому такий раціон може бути небезпечним для здоров'я, розповіли в Eat This, Not That.

На що здатна кето-дієта

Кето-дієта може частково допомогти в лікуванні епілепсії. Однак, наукові дані не підтверджують її ефективність у запобіганні раку, хвороби Альцгеймера чи хворобам серця, про які можна почути від прихильників такого раціону.

Ризики для здоров’я, які провокує кето-дієта

Кето-дієта може підвищити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та хвороби Альцгеймера, що навпаки, суперечить популярним твердженням, щодо користі цієї дієти. Також, кето-дієта може збільшити рівень поганого холестерину та сприяти нирковій недостатності. Також, існує можливий ризик дефектів нервової трубки у новонароджених при низьковуглеводній дієті матері.

Дієта, яка може стати катастрофою для вашого здоров’я

Дослідники стверджують, що кето-дієта може збільшити ризик хронічних захворювань і не є ефективнішою за інші дієти для схуднення. Крім того, вживання червоного та обробленого м'яса, а також насичених жирів, негативно впливає на здоров'я, що навряд може вважатись збалансованим вибором.

Поради та найкращий підхід

Для здорового схуднення зосередьтеся на контролі калорій та включайте в раціон овочі, фрукти, бобові та цільні зерна. На думку дослідників, це допоможе дотримуватись більш здорового підходу до раціону.

РанішеOBOZ.UA розповів, які дієти шкідливі для здоров'я серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader