Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я
Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я

Популярна та небезпечна: яка дієта може погіршити ваше здоров’я

Для схуднення здоровий спосіб життя є найкращим вибором. Проте, у прагненні покращити своє здоров’я та тіло, більшість людей починає слідувати дієтам, дотримуючись сурових вказівок та обмежуючи себе навіть в корисних продуктах.

Зокрема, у нещодавньому дослідженні, яке було опубліковано в Frontiers of Nutrition було приведено зв’язок між кетогенною дієтою та тривалими захворюваннями, які загрожують життю. Які небезпеки кето-дієти були доведені наукою та чому такий раціон може бути небезпечним для здоров'я, розповіли в Eat This, Not That.

На що здатна кето-дієта

Кето-дієта може частково допомогти в лікуванні епілепсії. Однак, наукові дані не підтверджують її ефективність у запобіганні раку, хвороби Альцгеймера чи хворобам серця, про які можна почути від прихильників такого раціону.

Ризики для здоров’я, які провокує кето-дієта

Кето-дієта може підвищити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та хвороби Альцгеймера, що навпаки, суперечить популярним твердженням, щодо користі цієї дієти. Також, кето-дієта може збільшити рівень поганого холестерину та сприяти нирковій недостатності. Також, існує можливий ризик дефектів нервової трубки у новонароджених при низьковуглеводній дієті матері.

Дієта, яка може стати катастрофою для вашого здоров’я

Дослідники стверджують, що кето-дієта може збільшити ризик хронічних захворювань і не є ефективнішою за інші дієти для схуднення. Крім того, вживання червоного та обробленого м'яса, а також насичених жирів, негативно впливає на здоров'я, що навряд може вважатись збалансованим вибором.

Поради та найкращий підхід

Для здорового схуднення зосередьтеся на контролі калорій та включайте в раціон овочі, фрукти, бобові та цільні зерна. На думку дослідників, це допоможе дотримуватись більш здорового підходу до раціону.

РанішеOBOZ.UA розповів, які дієти шкідливі для здоров'я серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader