10 найрозповсюдженіших міфів про вісцеральний жир
10 найрозповсюдженіших міфів про вісцеральний жир

10 найрозповсюдженіших міфів про вісцеральний жир

Вісцеральний жир, що накопичується в черевній порожнині, часто помилково вважається менш небезпечним, ніж підшкірний. Насправді він може бути більш шкідливим для здоров’я, оскільки пов’язаний із серйозними ризиками для серця та метаболічними захворюваннями.

Важливо враховувати його рівень при оцінці загального стану здоров’я та не обманюватись міфами, які розповсюджені у суспільстві. Які факти про жир на животі є міфами, розповіли в Eat This, Not That.

Горіхи провокують набір ваги

Зосередьтесь не на кількості горіхів, а на їх якості. Ви можете обрати фісташки, попри їхній високий вміст жиру, адже вони містять корисні для здоров'я жири. Крім того, фісташки в шкаралупі можуть допомогти контролювати порції та сприяють відчуттю ситості.

Пиво викликає пивний живіт

Пивний живіт з’являється не від самого пива, а від надмірного споживання порожніх калорій. Якщо ви регулярно вживаєте багато пива, варто переглянути свої звички, оскільки це може сприяти набору ваги.

Відмова від жирної їжі призведе до втрати жиру на животі

Для підтримки здоров’я та втрати ваги включайте до раціону корисні жири, такі як оливкова олія чи авокадо, у кількості 2-3 порцій на день. Вони допомагають підтримувати ситість та стабільний рівень глюкози в крові.

Від жиру можуть допомогти лише вправи на прес

Щоб зробити прес видимим, спочатку зосередьтеся на зниженні жиру за допомогою збалансованої дієти. Вправи зміцнюють м'язи, але без правильного харчування вони залишаться прихованими під шаром жиру.

Жир на животі є наслідком генів

Гени визначають, де ваше тіло зберігає жир, але правильна дієта і фізичні вправи допоможуть уникнути надмірної ваги в цих зонах. Наприклад, люди з фігурою "яблуко" можуть контролювати накопичення жиру на животі через здоровий спосіб життя.

Олія з насіння завжди корисна

Уникайте перероблених олій із насіння, таких як кукурудзяна чи соєва, оскільки вони можуть спричиняти запалення та порушувати баланс омега-жирів. Краще обирайте оливкову, лляну або олію авокадо для підтримки здоров'я.

Упаковані продукти з низьким вмістом жиру корисні

Додайте трохи жиру в раціон, щоб відчувати ситість, стабілізувати рівень цукру в крові та краще засвоювати вітаміни A, D, E і K. Крім того, жир допомагає уникнути переїдання, тоді як продукти з його низьким вмістом часто містять більше цукру та солі.

Нежирні або знежирені молочні продукти корисні

Деякі експерти радять уникати нежирних молочних продуктів, оскільки їхні виробники часто використовують у складі синтетичні гормони та антибіотики. Крім того, пастеризація може знижувати кількість корисних поживних речовин та ферментів.

Кофеїн сприяє втраті ваги

Кофеїн може позитивно вплинути на енергію та спортивні результати, але лише в помірних кількостях. Якщо ви вже страждаєте від стресу або втоми, він може посилити дисбаланс гормонів, таких як кортизол, що сприяє накопиченню жиру.

Соки для очищення ефективно борються з жиром

Соки та смузі можуть містити багато цукру та калорій, а також бути позбавленими клітковини, яка допомагає відчувати ситість і контролювати рівень цукру в крові. Відмовившись від очищення соками, ви зменшите споживання надмірного цукру та забезпечите собі довготривале відчуття ситості.

РанішеOBOZ.UA розповів, як отримати плоский живіт за 30 днів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader