Домашній щербет можна приготувати лише з трьох інгредієнтів – масло, вершки та шоколад. Для оригінального смаку додайте в основу горіхи, родзинки.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачним щербетом з горіхами та родзинками, що елементарно готується.
Інгредієнти:
- вершки – 20% можна і 100-500 г
- цукор – 500 г
- вершкове масло – 200 г
- шоколад – 100 г
- горіхи, родзинки (можна ще курагу чи чорнослив) – по 50-80 г
Спосіб приготування:
1. У каструлі з'єднайте вершки, цукор і масло, перемішайте, щоб розчинилася маса.
2. Коли маса почне кипіти, зменшіть вогонь на середньому вогні помішуючи готуйте 40 хвилин до карамельного кольору.
3. Зніміть із плити, додайте шоколад і збийте міксером 3-4 хвилини.
4. Додайте горіхи, родзинки та перемішайте. Викладіть у форму та відправте на 2 години в холодильник.
Поріжте і можна їсти!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Щербет на молоці
- Щербет зі згущеного молока
- Щербет з арахісом