Як приготувати жульєн із куркою та грибами: ідеальний рецепт
Як приготувати жульєн із куркою та грибами: ідеальний рецепт

Як приготувати жульєн із куркою та грибами: ідеальний рецепт

Своїм рецептом ідеального жульєну на своїй сторінці в Instagram поділився український кулінарний блогер Алекс Міль – страва виходить дуже смачною та поживною.

Щоб приготувати смачний жульєн із куркою та грибами, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • філе куряче - 450 г
  • печериці - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 150 г
  • вершки (жирність 33%) - 200 г
  • борошно - 20 г
  • сир твердий - 100 г
  • моцарела - 30 г
  • сіль, перець мелений, паприка - за смаком
  • олія для смаження - 2 ч.л.

Цибулю та гриби нарізаємо дрібними кубиками, а куряче філе – невеликими шматочками.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо цибулю приблизно 3 хвилини. Далі додаємо до цибулі гриби та продовжуємо смажити ще протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.

У кінці додаємо куряче філе, солимо, перчимо, додаємо паприку за смаком і смажимо все разом іще приблизно 8-10 хвилин, не забуваючи помішувати. Після цього вливаємо густі вершки, додаємо борошно, добре все перемішуємо та тушкуємо ще 2-3 хвилини.

Готову масу розкладаємо або в порційні формочки для запікання, або в одну велику, а зверху посипаємо все тертим сиром.

"Щоб вийшла ідеально-красива сирна кірочка - то змішайте 100 г твердого сиру і 30 г моцарели та присипте ними жульєн", – радить кулінар.

Запікаємо жульєн у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин до румʼяної сирної скоринки.

Останні новини України:

Ідеальне поєднання: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт соковитого мʼяса зі сливами.

Не шкодуйте сиру: рецепт лінивого хачапурі на пательні, готується дуже швидко.

Котлети будуть смачними та соковитими: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво видав простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader