Призначення фігуранта справ НАБУ та СБУ Кудрицького до Ради "Охматдиту" є неприпустимим, – Береза
Призначення фігуранта справ НАБУ та СБУ Кудрицького до Ради "Охматдиту" є неприпустимим, – Береза

Призначення фігуранта справ НАБУ та СБУ Кудрицького до Ради "Охматдиту" є неприпустимим, – Береза

Втрати держави, зафіксовані у кримінальних провадженнях, фігурантами яких є очільник та посадові особи НЕК "Укренерго", перевищують 0,7 млрд грн, і призначення Володимира Кудрицького до Ради з відновлення дитячої лікарні "Охматдит" та його подальше обрання заступником цього органу несе підвищенні ризики нецільового використання коштів.

Про це пише колишній народний депутат, блогер Борислав Береза на сайті Gordon.ua.

Блогер висловив подив, що на тлі корупційного скандалу, пов’язаного зі збором коштів на відновлення дитячої лікарні після ракетного обстрілу 8 липня, Віктор Ляшко прийнято рішення затвердити кандидатуру голови НЕК Володимира Кудрицького як члена ради.

Він звернув увагу, що Володимир Кудрицький є фігурантом кримінальних проваджень НАБУ та ДБР, у двох з яких він фігурує напряму, а ще у двох – підозрюваними є його прямі підлеглі. За словами блогера, втрати держави, зафіксовані у цих кримінальних справах, складають понад 700 млн грн, що удвічі перевищує суму, яку українці зібрали власним коштом на відновлення "Охматдиту".

Борислав Береза нагадав, що СБУ та НАБУ викрили оборудку в "Укренерго" із закупівлею бронежилетів за втричі завищеною ціною, через що державі було завдано збитків у 10 млн грн. За розкрадання коштів на закупівлі бронежилетів був затриманий начальник безпеки НЕК Сергій Тоцький, колишній бізнес-партнер регіоналів Клюєвих та екс-прем’єра Азарова, син генерала Тоцького, який був причетний до штурму Майдану та згодом втік до росії.

Ще одна оборудка, розслідування щодо якої проводить НАБУ – вірогідна змова між НЕК "Укренерго" та компанією з орбіти олігарха Ігоря Коломойського "Юнайтед Енерджі".

"Двоє підлеглих заступника Ради Охматдиту у 2022 році, коли росіяни оточили Київ, взяли і відпустили без оплати електроенергії Коломойському на 1,4 млрд. А потім, коли НАБУ завело справу, виїхали за кордон за службовим відрядженням "Укренерго", одне з яких підписав особисто пан заступник Ради "Охматдиту". А потім пан заступник Ради "Охматдиту" купив восени 2022 року будинок і землю в Києві на вулиці генерала Павленка. І НАБУ зараз розслідує – а чи не були гроші на цю купівлю тими самими грошима, що вкрали на броніках та схематозі з Коломойським?", - підсумував Борислав Береза.

Джерело матеріала
loader
loader