Смачне варення можна приготувати з цілих груш. Плоди потрібно проварити таким чином, щоб вони карамелізувались і, при цьому, не перетворились в однорідну масу. Для такої заготівлі вам знадобиться всього 3 компоненти.
Ідея приготування варення з цілих груш опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala foodblog в Instagram. Плоди обирйте невеликі і тверді.
Інгредієнти:
- груші невеликого розміру – 3 кг. (вони мають бути достатньо тверді)
- цукор – 3 кг.
- лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Груші помити, видалити носики, плодоніжку залишити.
2. Засипати груші цукром, варити 15 хвилин після закипання.
3. Охолодити, знову варити 15 хвилин після закипання. Так повторити ще 4 рази.
4. Комусь знадобиться більше разів, а комусь менше. Потрібно орієнтуйтеся по сиропу, він має бути густим.
5. За останнім разом додати лимонну кислоту.
6. Розлити варення по сухим стерильним банкам.
7. Закрити кришками.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Варення з інжиру
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з кавуна