Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати
Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

Смачне варення можна приготувати з цілих груш. Плоди потрібно проварити таким чином, щоб вони карамелізувались і, при цьому, не перетворились в однорідну масу. Для такої заготівлі вам знадобиться всього 3 компоненти.

Ідея приготування варення з цілих груш опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala foodblog в Instagram. Плоди обирйте невеликі і тверді.

Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

Інгредієнти:

  • груші невеликого розміру – 3 кг. (вони мають бути достатньо тверді)
  • цукор – 3 кг.
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

1. Груші помити, видалити носики, плодоніжку залишити.

2. Засипати груші цукром, варити 15 хвилин після закипання.

Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

3. Охолодити, знову варити 15 хвилин після закипання. Так повторити ще 4 рази.

4. Комусь знадобиться більше разів, а комусь менше. Потрібно орієнтуйтеся по сиропу, він має бути густим.

Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

5. За останнім разом додати лимонну кислоту.

Смачне варення на зиму з цілих груш: як правильно готувати

6. Розлити варення по сухим стерильним банкам.

7. Закрити кришками.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з інжиру
  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з кавуна
Джерело матеріала
loader
loader