ВПК та енергетика: США ввели новий пакет санкцій проти Росії, що охоплює 400 суб'єктів
ВПК та енергетика: США ввели новий пакет санкцій проти Росії, що охоплює 400 суб'єктів

ВПК та енергетика: США ввели новий пакет санкцій проти Росії, що охоплює 400 суб'єктів

США запровадили новий масштабний пакет санкцій проти Росії, який охоплює близько 400 суб'єктів, пов'язаних з ключовими секторами російської економіки та військово-промисловим комплексом.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму телеграм-каналі 23 серпня 2024 року.

Нові обмеження суттєво вплинуть на ключові нафтові та газові проекти Росії. Під санкції потрапили дочірні компанії "Новатек" та "Роснефть", а також "Якутская топливно-энергетическая компания", відповідальна за проект "СПГ Якутия".

Санкційний список також включає найбільших експортерів вугілля з Росії, такі як "СДС Уголь", "УК Мечел-Майнинг", АТ "Стройсервис", та дві дочірні компанії "Росатома".

США внесли до санкційних списків російські інститути військових розробок, виробників безпілотників та електроніки, а також компанії, які обслуговують потреби російського ВПК, разом з їхніми власниками та керівництвом.

Під обмеження потрапили численні посередники з ОАЕ, Гонконгу, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та Китаю, які постачали мікроелектроніку в Росію в обхід санкцій. Деякі з цих компаній здійснювали поставки на мільйони доларів.

Крім того, санкції поширюються на мережі суб'єктів, залучених до забезпечення російського ВПК, включаючи учасників схеми постачання західними компонентами для виробника винищувачів "Су".

США також посилюють контроль за експортом до Росії та Білорусі та обмежують доступ компаній цих країн до програмного забезпечення для верстатів з числовим програмним керуванням (ЧПК). До списку компаній, які підпадають під суворі вимоги ліцензування експорту, додано 131 компанію з Росії, Китаю, Ірану, Туреччини, ОАЕ, Казахстану та інших країн, підозрюваних у порушенні санкцій.

Теги за темою
Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader
loader