Як приготувати десерт "Мавпячий хліб": зірка "МастерШеф" Ярославський поділився рецептом
Як приготувати десерт "Мавпячий хліб": зірка "МастерШеф" Ярославський поділився рецептом

Як приготувати десерт "Мавпячий хліб": зірка "МастерШеф" Ярославський поділився рецептом

Цей солодкий десерт із солоною карамеллю та ароматом кориці варто скуштувати кожному. В очікуванні прем’єри 13-го сезону «МастерШеф», яка відбудеться 10 лютого о 19:00 на СТБ, пропонуємо вам приготувати десерт «Мавпячий хліб» за рецептом одного із суддів проєкту.

«Мавпячий хліб» — це ніжна випічка, яка легко розділяється на порційні шматочки, з ароматом кориці та маслянистим соусом. Зазвичай тісто готується на кефірі або сироватці, але мені сподобався варіант на молоці», — розповідає Володимир.

Щоб приготувати десерт «Мавпячий хліб», вам знадобляться:

  • 200 грамів молока
  • 85 грамів вершкового масла (82.5%)
  • 2 яйця
  • 500-550 грамів борошна (наприклад, Caputo Rosso або Зернарі Селект)
  • 11 грамів сухих дріжджів або 30 грамів свіжих
  • 50 грамів цукру
  • дрібка солі

Для спецій та масла:

  • 125 грамів масла (82.5%)
  • 1 столова ложка кориці
  • 1 чайна ложка меленого імбиру
  • 0.5 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 150 грамів цукру
  • 50 грамів насіння соняшника
  • 100 грамів волоських горіхів
  • 150 грамів лохини та журавлини
  • солона карамель

Щоб приготувати десерт «Мавпячий хліб», спочатку потрібно приготувати тісто: у теплому молоці розчиніть цукор, додайте дріжджі і дайте їм активуватися. Потім додайте яйця, розтоплене масло, перемішайте і замісіть тісто. Дайте йому піднятися, обімніть і сформуйте невеликі кульки. Розтопіть масло, щоб воно стало трохи теплим. Змішайте цукор зі спеціями та додайте насіння соняшника. Обкачайте кульки в маслі, потім у суміші зі спеціями і цукром, і викладіть у форму для випікання. Пересипайте тісто горіхами та ягодами.

Дайте тісту піднятися в 2.5-3 рази і випікайте при 175 градусах близько 40 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.

Поки випічка готується, зробіть карамель:

Розтопіть 100 грамів масла з 150 грамами цукру в сотейнику на великому вогні, постійно помішуючи. Коли суміш набуде карамельного кольору, додайте теплі вершки з молоком. Доведіть до кипіння, додайте сіль і варіть ще 5 хвилин. Процідіть карамель через сито, охолодіть.

Коли ви завершите приготувати десерт «Мавпячий хліб», обов’язково полийте його карамеллю і насолоджуйтеся неперевершеним смаком!

Джерело: yaroslavskyi_vova

Останні новини України:

Недостатньо стажу для виходу на пенсію: що можна зробити, щоб не залишитись без виплат на старості

Українців чекає низка виплат у липні: від яких організацій можна отримати грошову допомогу

Бусом привезли до ТЦК: чоловік категорично відмовився від мобілізації, чим закінчилась історія

Джерело матеріала
loader
loader