Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією
Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

Шакшука – популярна страва з яєць. Її готують переважно на сніданок. Особливість такого кулінарного шедевру в тому, що це не просто посмажені яйця, а повноцінна ситна страва з великою кількістю соковитих сезонних овочів. Ще й дуже бюджетна.

Ідея приготування ідеальної шакшуки опублікована на сторінці кулінарки Олени Московченко (moskovchenkoalena) в Instagram. Усі інгредієнти точно знайдуться у вашому холодильнику.

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.
  • перець солодкий – 1 шт.
  • помідор стиглий великий – 1 шт.
  • яйця – 4 шт.
  • олія для смаження, сіль, перець, цукор
  • петрушка

Спосіб приготування:

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

1. На розігріту сковорідку додати дрібно нарізану цибулю і смажити її до прозорості.

2. Додати нарізаний солодкий перець і смажити його до м’якості.

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

3. Потім додати нарізаний кубиком помідор і готувати, поки він не протушкується до стану соусу.

4. Додати сіль, перець і цукор за смаком.

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

5. Зробити невеликі заглиблення в соусі і обережно вбити в них яйця. Посолити тільки білок.

6. Накрити сковорідку кришкою і готувати до повної готовності білка.

Як правильно готувати смачну шакшуку: ділимось простою технологією

7. Зелень можна додати під час приготування яєць або перед подачею.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріжки з лаваша з яйцями та зеленню
  • Салат з яйцями і сардинами
  • Майонез на пастеризованих яйцях
Джерело матеріала
loader
loader