"Із терористами не говоримо": Галущенко офіційно спростував "таємні" перемовини із РФ
"Із терористами не говоримо": Галущенко офіційно спростував "таємні" перемовини із РФ

"Із терористами не говоримо": Галущенко офіційно спростував "таємні" перемовини із РФ

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна не веде переговорів із терористами. Він спростував чутки, що Київ і Москва нібито таємно планували непрямі переговори щодо припинення ударів по енергоінфраструктурі.

Припущення про це раніше опублікувало американське видання Washington Post. Журналісти вважають, що процес зупинився після початку операції ЗСУ в Курській області. Галущенко в інтерв'ю ТСН прокоментував це повідомлення ЗМІ.

"Ми з терористами переговорів не ведемо. Тим більше закулісних", – наголосив він.

Глава Міненерго повідомив, що 22 серпня відбувся онлайн-саміт щодо третього пункту української Формули миру. Він стосується енергетичної безпеки.

"Ми ухвалили спільне комюніке. Участь у ньому взяла велика кількість країн з різних частин світу. І насправді ключова позиція у цьому документі, крім відновлення енергетики, це не атаки на енергосистеми", – заявив Галущенко.

У заході брали участь міжнародні організації та близько 40 держав. Про результати планувалося повідомити Російську Федерацію через посередника.

"Питання, як цю формулу покласти на Росію, щоб вони хоч щось почали виконувати", – зазначив він.

Герман Галущенко

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше захисники Часового Яру на Донеччині висловилися про можливість переговорів України та РФ і про операцію наших Сил оборони в Курській області. На успіх мирного діалогу з агресором, кажуть бійці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, надії немає.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader