"Таємні переговори" між РФ та Україною: міністр енергетики Галущенко вперше відповів, чи це правда
"Таємні переговори" між РФ та Україною: міністр енергетики Галущенко вперше відповів, чи це правда

"Таємні переговори" між РФ та Україною: міністр енергетики Галущенко вперше відповів, чи це правда

Міністр енергетики пояснив, звідки з'явилась інформація у західних ЗМІ.

Видання Washington Post раніше повідомило про таємні переговори між Україною та Росією про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі. Проте нібито операція ЗСУ у Курській області все скасувала. Міністр енергетики Герман Галущенко спростував ці твердження. 

Про це він сказав в інтерв’ю ТСН. 

"Ми з терористами переговорів не ведемо. Тим більше закулісних. Питання у чому - у четвер відбувся саміт щодо третього пункту "формули миру" президента Зеленського у питанні енергетичної безпеки. Він був у режимі онлайн, ми ухвалили спільне комюніке. Участь у ньому взяла велика кількість країн з різних частин світу. І насправді ключова позиція у цьому документі, крім відновлення енергетики, це - не атаки на енергосистеми", - пояснив Герман Галущенко

Міністр зазначив, що участь у цьому саміті взяли міжнародні організації та близько 40 країн світу. Про результати цього заходу ж планувалось повідомити Росію через посередника. 

"Питання, як цю формулу покласти на Росію, щоб вони хоч щось почали виконувати", - сказав він. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ГАЛУЩЕНКО СКАЗАВ ПРАВДУ, ЩО БУДЕ ВЗИМКУ! Чи витримає інфраструктура обстріли?

Нагадаємо, The Washington Post з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що цього місяця Україна та Росія мали відправити делегації до столиці Катару для непрямих переговорів щодо припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Проте після початку Курської операції плани Кремля змінилися. 

Згодом уРФ на це істерично відповіли.

  • Курська операція вбиває концепцію "великих миротворців", що можна все зробити за рахунок України – Подоляк 
  • "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів
  • Президент Чехії зробив неоднозначну заяву щодо переговорів України та РФ
Джерело матеріала
loader
loader