Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей
Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей

Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей

У серпні в Одеській психіатричній лікарні спалахнув скандал через умови харчування, які опинилися в центрі уваги після скарг військового медика Петра Коноплі, що проходить реабілітацію в цьому закладі. Конопля, стурбований нестерпними умовами, оголосив голодування і публічно описав ситуацію в соцмережах.

За його словами, в серпні пацієнти лікарні не отримували овочів і фруктів, а їжа була низької якості: замість м'яса давали шкірки та жили. Свої скарги він підкріпив відео, на яких видно рідку вівсянку, розварений рис та підгорілу гречку.

Інформація, яку він оприлюднив, викликала обурення, і після цього в лікарні з'явилася курятина, що, за словами Коноплі, раніше не подавалася. Крім того, він відзначив, що медичний заклад використовує найдешевші продукти, які потім розподіляються серед пацієнтів.

Петро Конопля стверджує, що ситуація з харчуванням була відома ще до його скарг, але зміни сталися лише після публічного резонансу.

"Ми цим дихаємо. Люди, які знають, які хвороби можна мати, надихаючись цією пліснявою, імунку можна посадити дуже швидко", – розповідає Петро Конопля.

Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей - Фото 1

Офіційні особи, включаючи представника уповноваженого ВР з прав людини в Одеській області Марію Попову, підтвердили невідповідність умов проживання нормам і правам людини. Одеська обласна військова адміністрація і МОЗ одразу ж відреагували на ситуацію, направивши інспекцію для перевірки фактів.

Лікарня пояснила, що фінансування для ветеранів не було окремо виділене, а харчування для решти пацієнтів вважалося прийнятним. Перевірка показала, що скарги на харчування надходили й раніше, але лікарня не вживала достатньо заходів для поліпшення ситуації.

"Це в перший раз, я думаю, вони на тій кухні бачили ту курку – під камери приготували тих курей, бо ніхто тут курку ніколи не їв", – стверджує боєць.

Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей - Фото 2

Попри обіцянки МОЗ виправити умови та пропозицію Петрові Коноплі продовжити лікування в іншому медзакладі, він відмовився, оскільки вважає, що така зміна може відвести увагу від реальних проблем в лікарні. Він продовжує голодування, вимагаючи реальних змін і поліпшення умов у лікарні.

Крім того, Знай.ua повідомляв, на який термін дадуть відсрочку чоловікам: адвокат назвав всі кроки

Джерело матеріала
loader
loader